Després de cinc mesos d’aturada, l’ascensor panoràmic de Puigcerdà torna a funcionar.

Ascensor panoràmic de Puigcerdà

L’emblemàtic ascensor de Puigcerdà que connecta el barri de l’estació amb el centre de la Vila, torna a estar en funcionament, després que a finals de l’any passat es va haver de tancar per avaria en els motors.

L’any 2003 es va inaugurar l’ascensor panoràmic des de l’estació fins a la plaça de l’ajuntament i l’any 2014 es va fer una remodelació total. Després d’aquests anys i tants trajectes fets diàriament i constants avaries, cada cop més sovint, l’Ajuntament va decidir canviar la maquinària.

Després de cinc mesos d’aturada, tornar a funcionar amb més seguretat per afrontar les fortes nevades i baixes temperatures a què està sotmès. Des d’aquesta setmana disposa d’una nova maquinària i un equip de resistències connectades al sol on se sustenten els raïls, amb un sistema de calefacció que farà possible el seu funcionament els dies de neu.

Vista des de la plaça de l’Ajuntament amb l’estació al fons.

Aquest sistema de calefacció escalfarà la malla on són els cables d’arrossegament, evitant així que s’acumuli la neu i el remuntador s’hagi de parar. Fins ara, els dies de fortes nevades, que és quan els usuaris necessitaven més l’ascensor, sovint estava fora de servei per seguretat.

Els que heu conegut Puigcerdà abans de l’ascensor, recordareu les fortes pujades per carrers inclinats o escales, que havíem de fer des de l’estació fins al centre de la Vila. La instal·lació de l’ascensor va ser la solució, sobretot per a la gent gran.

Amb un recorregut de 75 metres ens fa més fàcil el desnivell de 27 metres amb un pendent màxim del 44,5%. Segons dades del consistori, s’estima que l’ascensor de Puigcerdà transporta uns 80.000 viatgers al mes.

Estany de Puigcerdà
Tags: Ascensor, puigcerdà

Notícies semblants: