Els Guàrdies Civils destinats a Catalunya hauran d’estudiar català

Segons va informar la Cadena Ser el passat dissabte, a partir d’ara els agents de la Guàrdia Civil que tinguin com a primera destinació Catalunya, hauran de fer un curs de llengua catalana.

Fins ara la Direcció General de la Guàrdia Civil feia classes relacionades amb l’organització, el marc jurídic, la cultura i els costums de Catalunya, però mai havien fet classes de català. 

Per primer cop, el curs de la llengua catalana, serà obligatori per accedir al seu destí i afectarà 176 agents, caps i sergents que aviat s’incorporaran al seu primer destí, a les seves places de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

El curs que comença el pròxim 16 de març, durarà cinc dies i té com a finalitat, fomentar la integració de la Guàrdia Civil a Catalunya i conèixer els costums, la cultura i la llengua de la terra on han de treballar.

El seminari també inclou altres assignatures com Tipologies delictives en el Procés Independentista, Marc jurídic de l’Estatut Autonòmic de Catalunya, Moviments socials i independentisme català, Entorn sociopolític català i Manifestacions de la cultura popular catalana.

Tags: català, Guàrdia Civil

Notícies semblants: