El primer assaig clínic per tractar el Coronavirus es farà a Catalunya

Ahir a la nit la Consellera de Salut, Alba Verges, en la seva intervenció al programa FAQS de TV3, va anunciar que el pròxim dilluns, Catalunya posarà em marxa el primer assaig clínic per tractar el Coronavirus. L’assaig clínic el lidera el departament de Salut amb l’investigador Oriol Mitjà al capdavant.

Encara que no ha fet públic l’hospital en el qual s’aplicarà aquest assaig, sabem que servirà per tractar tant els pacients infectats pel Covid-19 com per a les persones que han contactat amb els diagnosticats.

Els diagnosticats com a positius rebran un antiretroviral que farà disminuir la càrrega viral i d’aquesta manera deixin de transmetre el virus. Amb les persones que hagin tingut contacte amb un infectat, el que es pretén és que no positivitzin el virus i per tant no desenvolupin la malaltia. Els primers resultats els podríem tenir d’aquí a tres setmanes.

Tags: Coronavirus

Notícies semblants: