Félix Rodríguez de la Fuente, 44 anys de la mort de l’home que ens va ensenyar a estimar la natura.

44 aniversari de la mort del gran naturista Félix Rodríguez de la Fuente, que ens va deixar el 14 de març de 1980 en un accident d’aviació a Alaska, durant el rodatge d’un capítol del programa “El hombre y la Tierra“.

Félix Rodríguez de la Fuente, gran divulgador de la natura i la seva fauna, era llicenciat en Medicina per la Universitat de Valladolid, però la seva gran passió era la natura i sens dubte un pioner en el món de l’ecologia, ell a través dels seus documentals ens va ensenyar a estimar el medi ambient, la flora i la fauna del nostre país.

Félix Rodríguez de la Fuente va morir el dia del seu 52 aniversari, deixant tres filles, la petita de 7 anys. Quaranta anys després de la seva mort, Odile, biòloga de professió va voler fer un homenatge al seu pare amb la publicació de “Félix, un hombre en la tierra“.

L’amic dels animals, com el coneixíem durant els anys 60 i 70 del segle passat, quan ens quedàvem bocabadats davant la pantalla petita veient els seus documentals, la seva passió pels llops, les guineus o el linx ibèric. Amb aquella veu tan característica quan narrava els documentals, que encara tenim a la memòria els que ja tenim una edat, també ens va ensenyar a respectar el medi ambient.

Els seus programes-documentals emesos a TVE, com El Hombre y la Tierra“, “El Planeta Azul” o “La aventura de la Vida”, entre altres i laEnciclopédia Salvat Fauna”, ens van apropar al món que tant estimava. Segur que si avui fos viu estaria posicionat al costat de Greta Thunberg lluitant i intentant salvaguardar el nostre planeta, amb la seva flora i fauna.

 

Tags: Félix Rodríguez de la Fuente

Notícies semblants: