Els autònoms catalans cobraran una prestació per compensar les pèrdues pel Coronavirus

La Generalitat de Catalunya compensarà als treballadors autònoms que puguin acreditar una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació a conseqüència del Coranovirus, amb una prestació compensatòria.

Per poder sol·licitar-la s’haurà d’estar donat d’alta en el règim especial de treballadors autònoms de la Seguretat Social, tenir el domicili fiscal a Catalunya i acreditar pèrdues econòmiques durant aquest mes de març en relació amb el mes de març de l’any anterior.

El Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, en una entrevista a RAC1 ha explicat qui es pot acollir a la prestació i quins requisits s’han de complir per poder sol·licitar-la.

Els treballadors autònoms hauran d’acreditar una reducció dràstica de la facturació i figurar d’alta en les activitats sobre les quals s’ha decretat el tancament. La gestió es podrà fer de forma telemàtica i s’estima que es pugui començar a sol·licitar la setmana vinent.

La Generalitat de Catalunya destinarà una partida de 7,5 milions d’euros. Cada autònom tindrà un límit màxim de 2.000 € i un cop exhaurida la partida pressupostària, deixaran de facilitar aquesta compensació.

Tags: Autònoms, Coronavirus

Notícies semblants: