Sant Jordi derrotat pel Coronavirus – Ajornat per abans de l’estiu

La Cambra del llibre de Catalunya ha decidit ajornar la tradicional festivitat de Sant Jordi a causa de l’estat de confinament que estem vivint pel Coronavirus.

Davant la crisi que estem patint, la presidenta del Gremi de Llibreters, Maria Carme Ferrer, segons declaracions a l’ACN, afirma que en aquests moments a poc més d’un mes vista, és inviable pensar en una festa com la que fem cada any per Sant Jordi, amb parades de llibres per totes les ciutats i pobles de Catalunya, amb autors signant als carrers. Estan estudiant una nova data si l’evolució del Coronavirus ens deixa.

Encara no sabem l’abast de les conseqüències que tindrà aquest virus en molts petits comerciants del nostre país que s’han vist obligats a abaixar la persiana, com llibreries i floristeries que sens dubte per Sant Jordi són les dates de més recaptació de l’any. Potser alguna d’aquestes petites botigues es veurà abocada al tancament.

El Gremi de Llibreters ha proposat a la Consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, diverses propostes que de moment no han volgut concretar, però la intenció és poder celebrar la festivitat de Sant Jordi abans de l’estiu i demana ajudes públiques per fer front a aquesta situació tan difícil per a les editorials, però sobretot per a les petites llibreries del nostre país.

Aquest any potser haurem d’enviar una rosa virtual i un llibre en format digital, però segur que Sant Jordi no es detindrà, si va poder vèncer al drac, podrà vèncer aquest maleït Covid-19 i entre tots ho farem possible.

I en aquests dies de confinament, podem passar l’estona fent el clàssic Pa de Sant Jordi ajudats pels nostres petits.

Tags: Sant Jordi

Notícies semblants: