La Lliga de Futbol facilita Test de Coronavirus als Clubs professionals. Està clar que el més important és salvaguardar el Futbol.

Segons instruccions de Javier Tebas, president de la Lliga de Futbol s’han facilitat a tots els clubs de Primera i Segona Divisió el test de coronavirus, perquè se’l facin els jugadors i d’aquesta manera saber quants casos positius tenim entre els jugadors dels 42 equips als quals els han enviat el test.

En aquests moments en què s’ha decretat que tan sols es faria el test a les persones que presentin una especial gravetat i no als casos lleus, el missatge que transmet aquesta mesura presa per la Lliga de Futbol amb Javier Tebas al capdavant, és que en aquest país el més important és salvar el futbol. Està clar que és primordial que la lliga es reprengui com més aviat millor.

  • És una iniciativa il·legal? No, ja que el test ha estat comprat per la Lliga a una mútua privada.
  • És una mesura ètica? Gens ni mica, quan hi ha milers de sanitaris que estan reclamant que es faci el test a tota la població que presenti símptomes.
  • Pot el govern requisar-les? De la mateixa manera que pot requisar mascaretes, d’acord amb el decret de l’estat d’alarma, podria fer-ho igual que pot ocupar places d’hotels o de clíniques privades.

Segons els consells que estem cansats de sentir aquests dies, la població que no presenti símptomes d’especial gravetat, simplement ens hem de quedar a casa i més quan es tracta de gent jove, com són els futbolistes.

Molts han estat els clubs que han rebutjat aquesta iniciativa i no pensen fer la prova a cap jugador, ja que la majoria no presenta cap símptoma i en el cas de ser així ja acudiran als seus respectius facultatius.

També ha estat crític amb aquesta mesura, Luis Rubiales, president de la Federació de Futbol, que ha afirmat:

Me parece irresponsable que habiendo pacientes y estando la vida en juego se haga estoEstá fuera de lugar que se estén utilizando test de coronavirus cuando hay gente que lo necesitaEs desconocer la realidad“.

Està clar que el que prioritza Javier Tebas és reprendre la lliga tan aviat com es pugui, però no oblidem que en aquests moments hem de destinar els tots recursos al personal sanitari i la gent que més ho necessita. Confiem més en els professionals de la sanitat i deixem el futbol per més endavant. 

Tags: Coronavirus, Lliga Futbol

Notícies semblants: