Formentera, un paradís lliure de Coronavirus.

L’illa de Formentera és l’únic territori de tot l’estat en el qual no s’ha detectat cap cas de Coronavirus. La població de la petita illa està amb l’ai al coll fins que en els pròxims tres o quatre dies es confirmi que no hi ha cap cas de Covid-19.

Si això es fa realitat, podrem afirmar que els formenterencs i formenterenques estan lliures de la malaltia. L’illa està totalment aïllada, excepte tres vaixells diaris que fan el trajecte amb Eivissa, però amb un estricte control de qui viatja. Tan sols s’autoritzen els desplaçaments a personal de serveis bàsics, als residents que volen tornar a l’illa i persones que necessitin atenció mèdica, ja que l’hospital de referència és el de Can Misses ubicat a Eivissa.

Formentera té un petit hospital per urgències, però no per tractaments més seriosos. Si en aquests pròxims dies no es confirma cap cas, l’Hospital de Formentera serà l’únic en què no hi haurà cap infectat pel Covid-19.

L’estricte control que tenen al port és potser el motiu de què no hagi arribat la infecció. Tots els que entren han d’estar confinats a casa durant 14 dies i tenen un seguiment telefònic. En els últims dies hi ha hagut algun aldarull amb iots privats que pretenien entrar a l’illa i no se’ls ha permès, en molts casos han estat multats.

Tags: Coronavirus, Formentera

Notícies semblants: