L’articulista de La Vanguardia que ha fet enfadar a la gent de Cerdanya

Lles de Cerdanya

L’articulista de La Vanguardia, Joaquín Luna ha fet enfadar i molt als ceretans i ceretanes amb el seu article d’opinió del passat 18 de març, titulat ¡Qué listos son en la Cerdanya!”.

En ell, Joaquín Luna critica a la gent de Cerdanya a la que no li agrada gaire que la gent de ciutat vagi a passar el confinament a les segones residències, els retreu que es pensin que la Vall de la Cerdanya és només dels que resideixen tot l’any i amb certa ironia es pregunta si demanaran també un cert nombre de generacions, per acabar dient:

“A ver si cuando pase el virus, a los de la segunda residencia les da el arrebato y no vuelven…”

En el seu article també fa menció a altres territoris on el cap de setmana passat es va veure que molta gent ocupava les seves segones residències, com Cadaqués o Segur de Calafell. Tampoc els de ciutat surten molt ben parats, ja que els qualifica de “gentuza“.

Yo no veo dónde está el problema siempre y cuando esa gentuza cumpla con las normas del confinamiento y sus  niños no den por el saco en la vía pública, por decir algo cariñoso que la gente entenderá“.

La gent de Cerdanya es pregunta quina part no ha entès Luna de les restriccions decretades pel govern, la fonamental que ens hem de quedar a casa. No és que la gent de Cerdanya no vulgui que pugi gent de Barcelona, és que el sistema sanitari de la comarca no està preparat per un possible contagi massiu, està preparat per a la població resident i algun traumatisme en caps de setmana d’esquí.

Un article poc afortunat en aquests moments en què tots estem molt susceptibles i preocupats per la nostra salut. Només podrem combatre el Covid-19 evitant desplaçaments innecessaris. Quedem-nos a Casa!

Recordem que durant tot el cap de setmana els Mossos d’Esquadra faran controls molt estrictes per evitar aquests tipus de desplaçaments i les multes oscil·len entre els 600 i 30.000 euros.

Tags: Cerdanya, Coronavirus

Notícies semblants: