Avui 22 de març celebrem el Dia Mundial de l’Aigua

L’any 1993 va ser declarat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 22 de març com a Dia Mundial de l’Aigua, aquest element tan preuat de la natura sense el qual no podríem sobreviure.

Avui és un dia per a reflexionar i conscienciar a la ciutadania de la importància que té aquest recurs natural, però limitat.  Del que significa l’aigua per a les persones, del seu veritable valor i de com podem protegir millor aquest recurs vital.

Cada any s’acostumen a fer actes, conferències i celebracions al voltant de l’aigua, l’any passat a  conseqüència de la pandèmia de la Covid, la majoria es van suspendre o bé es van fer a través dels mitjans de comunicació o digitals.

L’Agència Catalana de l’Aigua acostuma a promoure durant aquests dies una sèrie d’actes i activitats encaminades a conscienciar a la gent que hem de fer un consum responsable d’aquest bé tan preuat i sense el que no podríem viure.

Aquest any que tornem a la normalitat, el tema escollit per celebrar aquest dia és: “Aigües subterrànies: fent visible allò invisible” (Groundwatermaking the invisible visible). Les aigües subterrànies cobren protagonisme en l’agenda mundial. Aquest any 2022 es vol fer una crida demanant accions que puguin garantir que les aigües subterrànies siguin aprofitables en un futur, per tal que puguin ser aprofitades per la societat.

Trobareu més informació a la web de l’Agència Catalana de l’Aigua

Torrent de les Garrigues a Cercs
Tags:

Notícies semblants: