Avui 22 de març celebrem el Dia Mundial de l’Aigua


L’any 1993 va ser declarat per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 22 de març com a Dia Mundial de l’Aigua, aquest element tan preuat de la natura sense el qual no podríem sobreviure. Avui és un dia per a reflexionar i conscienciar a la ciutadania de la importància que té aquest recurs natural, però limitat.  Del que significa l’aigua per a les persones, del seu veritable valor i de com podem protegir millor aquest recurs vital.

Cada any s’acostumen a fer actes, conferències i celebracions al voltant de l’aigua, aquests dos darrers anys a  conseqüència de la pandèmia de la Covid, la majoria es van suspendre o bé es van fer a través dels mitjans de comunicació o digitals.

L’Agència Catalana de l’Aigua acostuma a promoure durant aquests dies una sèrie d’actes i activitats encaminades a conscienciar a la gent que hem de fer un consum responsable d’aquest bé tan preuat i sense el que no podríem viure.

Aquest any que tornem a la normalitat, el tema escollit per celebrar aquest dia és: “Accelerar el canvi mitjançant l’associació i la cooperació” (Accelerating Change through Partnerships and Cooperation). Els vincles entre l’agenda de l’aigua i el clima són clars i ens encoratgen a desenvolupar polítiques i accions conjuntes fer front tant als reptes de l’escassetat, com als fenòmens extrems que provoquen desastres relacionats amb l’aigua.

Davant la sequera que estem patint aquest any i probablement en els pròxims anys, la Generalitat de Catalunya fa una aposta decidida per la regeneració i la reutilització d’aigua amb l’objectiu de triplicar l’aprofitament actual de l’aigua ja depurada i tractada amb sistemes avançats de regeneració.

Trobareu més informació a la web de l’Agència Catalana de l’Aigua

Torrent de les Garrigues a Cercs
Tags: Dia Mundial de l'Aigua

Notícies semblants: