Noves mesures per la segona setmana de confinament.

El President del govern Pedro Sánchez, després de la reunió amb els presidents autonòmics, ha anunciat que demanarà al Congrés l’ampliació de l’estat d’alarma per 15 dies més, fins al 11 d’abril, dissabte de setmana santa.

També ha anunciat que en aquesta segona setmana de confinament, es prendran noves mesures per evitar la propagació del Covid-19.

– Totes les Residències Privades per a la gent gran, passaran a ser gestionades per les respectives comunitats autònomes i de la mateixa manera que s’ha fet amb la sanitat privada, s’ocuparan en cas de necessitat, per tal de millorar la condició de vida de la gent gran i reduir al màxim el risc de contagi entre la població de més risc.

– Restringir al màxim i durant 30 dies tots els viatges que no siguin imprescindibles.

– Ampliació de les tasques a fer per les Forces Armades, faran trasllats de malalts tant per terra com per aire de centres que estiguin saturats a altres propers, garantiran la seguretat de les persones i infraestructures crítiques i donaran suport logístic al transport de material sanitari.

– El govern facilitarà recursos als ens locals per la distribució a domicili d’aliments, productes de primera necessitat i farmacèutics a les persones que més ho necessitin, sobretot a la gent gran, evitant així que surtin del domicili i exposar-se a un contagi.

– Establir una reserva estratègica de productes necessaris per a futures pandèmies.

Malgrat que el President de la Generalitat continua demanant el confinament total de la població de Catalunya, d’acord amb el que recomanen els investigadors i científics, Pedro Sánchez no ha pres aquesta decisió.

Tags: Coronavirus

Notícies semblants: