Les millors frases d’en Johan Cruyff – Recordem-les en el vuitè aniversari de la seva mort.

Avui fa vuit anys que Johan Cruyff ens va deixar, víctima d’un càncer de pulmó amb 68 anys. Si visqués en aquests moments segur que no estaria molt content de com han anat les coses a Can Barça en els darrers anys, des de la mort d’en Johan el club no ha tornat a guanyar cap copa d’Europa, l’última va ser la temporada anterior a la mort del gran Johan.

El seu fill Jordi, en una entrevista que va concedir al diari Sport al principi de la pandèmia de la Covid, deia que el seu pare era molt optimista i afrontaria els dies de confinament fent trencaclosques, crucigrames o treballant el jardí, si l’hagués enganxat al Muntanyà, on passaven llargues temporades.

Fins que van descobrir a  Leo Messi, Johan Cruyff, aquell jugador prim nascut a Amsterdam, era considerat com un dels millors jugadors del món junt amb Maradona i Pelé. Sens dubte va ser un gran jugador, un gran entrenador i una gran persona. La història ens dirà si el  Leo li passarà al davant, però veient com li estan anant les coses des que va marxar del Barça, potser algú tindrà dubtes.

Malgrat que no dominava gaire el castellà i del català afirmava que no el parlava perquè no volia ‘violar una llengua tan maca’, va decidir quedar-se a viure a Barcelona, aquí va néixer el seu fill Jordi i aquí va morir ell 24 de març del 2016.

Quan va néixer el seu fill Jordi, va decidir posar-li aquest nom perquè era el Patró de Catalunya, però l’any 1974 encara no havia mort Franco i no podia inscriure’l en el registre civil com a Jordi, ho havia de fer com a Jorge. En Johan no estava d’acord i es van traslladar al seu país per poder inscriure’l com ell volia, en català. En aquells moments va ser tota una provocació a la dictadura de Franco i potser va ser un dels motius perquè era tan estimat pel poble català.

Quan el sentíem parlar en les rodes de premsa o entrevistes, sempre ens sorprenia amb alguna frase i la seva forma de parlar el castellà. Recordem-lo amb les seves millors expressions:

– En un momento dado…
– Éstos ataques son como mosquitas…
– Si somos cuatro, será para entrenar al domino…
– Lo primero tropieza, viene dos días más tarde…, etc.

Escoltem-lo:

Tags: Johan Cruyff

Notícies semblants: