Barcelona habilita quatre Pavellons esportius municipals per donar suport a quatre hospitals.

La setmana vinent l’Ajuntament de Barcelona conjuntament amb la Generalitat de Catalunya posarà en marxa la campanya Pavellons Salut, consistent en l’habilitació de quatre pavellons esportius municipals que donaran suport a quatre hospitals de la ciutat.

Aquestes instal·lacions allotjaran a pacients que necessitin hospitalització però que no siguin de gravetat o persones que no puguin aïllar-se a casa, d’aquesta manera es descongestionaran els hospitals perquè puguin tractar en millors condicions als pacients més greus.

En ells treballaran metges jubilats que s’han tornat a reincorporar a la feina, metges llicenciats pendents del MIR o d’ocupar plaça i altres sanitaris de l’hospital de referència.

  • La Vall d’Hebron serà el primer hospital a tenir en funcionament el CEM Olímpics Vall d’Hebron.
  • L’Hospital del Mar tindrà a la seva disposició l’Esportiu Claror Marítim.
  • El CEM Guinardó servirà de suport a l’Hospital de Sant Pau.
  • Pel que fa al Clínic, s’està buscant un espai proper, però de moment encara no està definit.

En aquesta primera fase es podran acollir unes 600 persones, però no es descarta ampliar-ho amb més espais més endavant si fos necessari, així com ocupar hotels de la ciutat tant per acollir malalts o perquè el personal sanitari pugui descansar.

Altres poblacions també han habilitat espais per donar suport als seus Centres d’Atenció Primària o per a persones que no puguin estar aïllats a casa, com Sant Andreu de la Barca que ha habilitat el Poliesportiu 11 de Setembre amb capacitat per a 140 persones.

Tags: Coronavirus, Hospital

Notícies semblants: