El mapa interactiu amb les dades de la Covid-19 a cada població de Catalunya.

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), ha publicat un mapa interactiu amb les dades de les persones afectades per la Covid-19 en cada població del nostre país.

El mapa s’actualitzarà diàriament amb les darreres dades obtingudes del Departament de Salut. En ell podem observar les zones més afectades, segon l’estandardització per edat i sexe per cada 100.000 habitants.

Les grans poblacions s’han distribuït per zones o barris i podem observar que en el cas de Barcelona, els barris més afectats són Roquetes amb una taxa d’estandardització de 532,8, La Trinitat Vella amb 496,2 i la Zona Franca amb 345,6, tots tres són uns dels barris més obrers de la ciutat.

En canvi les zones o barris en què els seus habitants corresponen a una classe mitjana alta, tenen unes taxes més baixes, com Muntaner, Aribau, Santaló amb una taxa de 76,8, Tres Torres amb 88,6 i en aquest cas sorprèn la dada del Gòtic amb una taxa de 120,4.

Deixant a banda la zona d’Igualada i la Conca d’Òdena que pateixen l’aïllament total, si mirem el mapa a simple vista, ens destaca Badalona on la majoria de barris sobrepassen la taxa de 500, com també el Prat de Llobregat i la Vall d’Aran amb 305,2.

La bona notícia és que encara queden al nostre país nou pobles o zones on no s’ha detectat cap cas positiu de Covid-19, que no vol dir que no hi hagi, vol dir que no hi ha cap de gravetat que hagi necessitat hospitalització, són: Ribes de Fresser – Campdevànol, La Jonquera, Torroella de Montgrí,
Vandellòs – L’Hospitalet de l’Infant, L’Ametlla de Mar – El Perelló, Flix, Deltebre, Cornudella de Montsant i alguna zona de l’Alt Camp.

Mapa interactiu dels casos positius de Covid-19
Tags: Coronavirus, Covid-19

Notícies semblants: