Moratoria per pagar les quotes de la Seguretat Social mentre es donen 15 milions a fons perdut per les televisions

El mateix dia que els autònoms veien com els hi cobraven la quota de la Seguretat Social corresponent al mes de març, s’ha conegut la notícia de què el govern de l’Estat ha donat 15 milions d’euros a fons perdut a les televisions, pel seguiment informatiu que estan fent de la crisi sanitària de la Covid-19.

Una de les mesures econòmiques preses pel govern espanyol, per minimitzar una mica les conseqüències econòmiques de la pandèmia que estem patint, ha estat ajornar sis mesos el pagament de la quota d’autònoms, sense aplicar cap recàrrec ni interessos per als mesos de maig, juny i juliol.

D’aquesta moratòria també es podran beneficiar les empreses que no hagin aplicat un ERTO a la seva plantilla, en aquest cas serà d’aplicació per ajornar les quotes d’abril, maig i juny.

És sorprenent que mentre els autònoms que en molts casos, fa tres setmanes que no poden treballar i segurament continuaran així durant el mes d’abril, per tant sense tenir cap ingrés, ja han hagut de pagar la quota de març i hauran de pagar la d’abril i l’única ajuda que tindran és un ajornament, hi ha 15 milions disponibles per fer una donació a les televisions privades.

La gran part d’aquests 15 milions aniran a parar a Atresmedia i Mediaset, és a dir a Antena 3 i Telecinco, empreses totes dues que l’any passat van tenir beneficis. Entre la població no s’entén com es pot fer aquesta adjudicació, però amb l’agreujant de què ho han fet a fons perdut. L’única explicació possible és que sigui una forma d’exercir el control de l’opinió pública, tots sabem que les dues cadenes de televisió, són molt afins al govern de l’Estat, aspecte que s’ha posat en evidència durant tot el judici al procés.

Moltes seran les petites, mitjanes empreses i autònoms que un cop passada aquesta crisi del Coronavirus no podran tornar a aixecar la persiana, però l’Estat en lloc de recolzar-les, es permet el luxe de donar 15 milions a fons perduts perquè puguem continuar veient programes com SálvameSupervivientes o El Hormiguero.

Recordem que en temps del franquisme, una de les estratègies del dictador era tenir la població entretinguda amb futbol, toros i televisió, sembla que no hem avançat gaire en aquests quaranta anys de l’anomenada Democràcia.

Tags: Televisions - Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: