Productes de proximitat directament a casa #AlimentsDeProp

Per culpa del Coronavirus i el confinament decretat, molts productors agroalimentaris no troben sortida als seus productes. Molts d’ells venien directament a escoles, restaurants o mercats ambulants, que ara estan tancats.

Per tal de donar sortida a la seva producció, han creat un canal de Twitter per posar en contacte al consumidor i productor de proximitat, a través d’aquest canal podem comprar o vendre productes de la nostra terra, agricultura, ramaderia i pesca de porta a porta.

La Coordinadora d’aquesta iniciativa és Prodeca (Productora dels Aliments Catalans), empresa pública del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, creada per promoure el sector i els productes agroalimentaris catalans, en els mercats nacional i internacional.

Productors de Carxofes del Prat

Com funciona #AlimentsDeProp per comprar o vendre algun producte?

1 – Publica un tuit amb l’etiqueta #AlimentsDeProp

2 – Afegeix si vols vendre o comprar #venc o #compro i a continuació el nom del producte que vols vendre o comprar amb el coixinet al davant.

3 – Especifica la teva població també amb el coixinet al davant.

4 – Pots afegir totes les etiquetes que vulguis per tal d’identificar millor el producte que vols vendre o comprar, per exemple #ecològic 

5 – Obre el canal de missatges privats de Twitter (DM) per facilitar el contacte.

Exemple: #AlimentsDeProp #Venc #carndexai #ecològic #Campdevànol

Exemple: #AlimentsDeProp #Compro #Olid’OlivaVergeExtra #Lleida

Els venedors hauran de disposar del segell de venda de proximitat, el d’artesans alimentaris o el segell de peix de llotja i la distribució l’hauran de fer seguint les indicacions del Departament de Salut sobre les Mesures per a la contenció de la transmissió de COVID-19: Recomanacions per al repartiment a domicili d’aliments.

La pagesia demana que ens quedem a casa, ells continuen treballant perquè no ens falti cap producte.

Tags: Aliments

Notícies semblants: