Els pastissers de Catalunya llancen la Campanya #MésMonesQueMai – Mones a domicili


Un altre dels sectors que sortiran molt perjudicats per la crisi sanitària de la Covid-19 és el gremi de pastissers, que en aquests dies estaven atrafegats fent les Mones de Pasqua. L’any passat tan sols a Barcelona, es van vendre 700.000 mones, aquest any es preveu una reducció del 50% a conseqüència del confinament que patim.

És per això que alguns pastissers han pres la iniciativa perquè cap nen o nena es quedi sense la seva mona, fent una crida als padrins perquè l’encarreguin i ells es cuidaran de dur-la a casa del seu fillol o fillola.

La pastisseria Rodellas de Sant Celoni va ser la que va prendre la iniciativa a la qual s’han afegit moltes altres pastisseries de Catalunya. Amb l’etiqueta #MésMonesQueMai, els pastissers d’arreu del país aniran penjant les seves creacions a Facebook i Instagram perquè els padrins triïn la que volen i l’encarreguin, això sí amb una mica de temps, per fer les necessàries i que no hi hagi excedent.

Aquest any els pastissers han decidit fer les mones més petites, ja que per culpa del confinament, moltes famílies no es poden reunir per menjar la mona tots plegats. Faran mones per a tres o quatre persones.

Confiant que l’1 de juny ja tinguem una situació més normalitzada, també han proposat fer una segona celebració del dia de la mona l’1 de juny dia de la Segona Pasqua, si definitivament ens podem reunir padrins amb fillols i filloles i poder celebrar-ho com ho fem tradicionalment, en família.

Us deixem amb alguna de les creacions que ja han penjat a Instagram:

View this post on Instagram

EL MAR Bussejador entre peixos i coralls. Ous imaginatius de molts tipus. L’ou és símbol de renaixement i de vida, i sens dubte és molt apropiat per aques any. 🐣🐣🐣 – Ajudeu-nos a tornar a obrir! Feu la compra de les vostres mones ara a través de la botiga online i us les podem portar a casa o podeu veniu-les a recollir quan s’acabi aquest mal son. També habilitarem punts de recollida durant la setmana Santa a les nostres botigues de Molins i Girona. Moltes gràcies!🌈😊 – Teniu l’enllaç a la bio: www.xocopunt.com/category/pasqua-2020 – #capfillolsensemonapasqua2020 #pasqua #pasqua2020 #mones #xocolata #mesmonesquemai #artesans #handmade #ajudansatornaraobrir #pascua #monas #xocopunt #molinsderei #girona #quedatacasa #pascua #pastrychef #pastryporn #quedatacasa #totaniràbé #ous #primavera #detalls #renaixement #vida #mar #bussejador #corall #peix

A post shared by xocopunt (@xocopunt) on