El 20% dels atesos a l’Hospital de la Cerdanya aquest cap de setmana no són residents.

Bellver de Cerdanya

No sabem que és el que no han entès algunes persones del fet que està prohibit desplaçar-se a les segones residencies en aquests dies de confinament.

Ara ens hem assabentat, segons una publicació que ha fet a través de Twitter l’Hospital de la Cerdanya, que aquest cap de setmana el nombre de pacients no residents a la comarca que han estat atesos en el centre hospitalari ha estat aproximadament un 20%.

En el vídeo, el director del centre ceretà, Francesc Bonet, remarca que l’Hospital transfronterer de la Cerdanya està preparat, en condicions i amb mitjans per atendre a la població resident a l’Alta i Baixa Cerdanya, aproximadament unes 30.000 persones i demana que la gent no pugi a les segones residències.

A hores d’ara segons el Mapa Interactiu dels casos positius publicat per la Generalitat, consta que a la Cerdanya hi ha 21 casos positius de Covid-19. Pobles petits de la comarca en el que no tenen cap cas detectat, s’arrisquen a què la població que puja de les grans ciutats com Barcelona, portin amb ells el Coronavirus.

Hospital de la Cerdanya

Aquestes famílies no sols s’exposen ells, per no respectar el confinament decretat, també posen en risc a la població de Cerdanya. Altres zones de Catalunya també han detectat una major afluència de gent durant aquest darrer cap de setmana, com l’Alt Empordà o pobles de la costa tarragonina.

Molta polèmica ha sembrat la notícia d’una possible geolocalització per part de l’estat, però si la gent és tan irresponsable, potser tindran raó que l’única manera de què complim les normes decretades per l’estat d’alarma, serà geolocalitzar-nos. Recordem que els petits hospitals de comarca estan preparats per la seva població, no per atendre al triple de gent que normalment hi ha en aquestes dates de Setmana Santa.

Aquesta Setmana Santa quedem-nos tots a casa.

Tags: Coronavirus, Covid-19, Hospital Cerdanya

Notícies semblants: