Lleida ajorna la seva Festa Major en honor a Sant Anastasi.

A causa de la crisi sanitària del Coronavirus, l’Ajuntament de Lleida ha decidit ajornar la seva Festa Major en honor a Sant Anastasi que se celebra cada any l’11 de maig.

Segons la llegenda, Sant Anastasi era un soldat romà nascut a Lleida al segle III dC que va arribar a ser guàrdia personal de l’Emperador Dioclecià. Quan es va convertir al cristianisme, va patir la mateixa persecució que tota la resta de cristians, va ser detingut pel mateix Dioclecià que el va enviar a Badalona on el van martiritzar fins que va morir l’11 de maig del 305 dC.

En el seu honor dues ciutats catalanes el van nomenar patró de la seva Vila, són Lleida pel seu naixement i Badalona per la seva mort. Totes dues ciutats celebren la seva Festa Major l’11 de maig en honor al soldat que es va convertir al cristianisme, Sant Anastasi.

De moment tenim notícies que Lleida ajorna la Festa Major, veurem si Badalona fa el mateix. La Paeria ha decidit unificar la festa de maig amb la festa de tardor que celebren a finals de setembre, per Sant Miquel i els diners que s’estalvien de la celebració els destinaran a la crisi sanitària.

El cartell de la festa encara no estava tancat, però artistes com Estopa o Don Patricio estaven convidats, haurem d’esperar al setembre per escoltar-los, si el Coronavirus ens deixa.

Tags: Coronavirus, Covid-19, Festa Major, Lleida

Notícies semblants: