Mor el dramaturg català, Josep Maria Benet i Jornet a causa de la Covid-19

Segons ha informat la seva filla Carlota a través de Twitter, Josep Maria Jornet ens ha deixat aquesta matinada a causa del Coronavirus.

El gran dramaturg català de 79 anys patia Alzheimer, malaltia que va fer pública en un homenatge que se li va fer al Teatre Nacional de Catalunya, l’any 2015.

Nascut a Barcelona l’any 1940 va ser una de les figures més rellevants i renovadora del teatre català del segle XX.

Papitu“, com era conegut en el món del teatre i entre els seus amics, va debutar al teatre amb l’obra Una vella coneguda olor, l’any 1964, però també va ser un gran guionista de populars sèries de televisió com Poble Nou, Rosa, Nissaga de Poder, Laberint d’ombres, Nissaga, l’herència, El cor de la Ciutat i Ventdelplà

Al llarg de la seva trajectòria va rebre importants premis com el Premi Nacional de Teatre l’any 1995, la Creu de Sant Jordi el 1997, El Premi de la Institució de les Lletres Catalanes de guions audiovisuals l’any 1998, el Premi Max d’Honor el 2010, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes el 2013 i la Medalla d’Honor de la SGAE el 2015.

Malgrat la malaltia que tenia des de fa uns anys, ha estat el maleït virus de la Covid-19 el que se l’ha endut. Desapareix en “Papitu“, però ens queden les seves obres. Descansa en Pau “Papitu”.

Tags: Josep Maria Benet i Jornet, Televisions - Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: