NATURA

Els diferents colors i noms de la lluna – A què es deuen?

Podem veure una Superlluna quan coincideixen dos factors, que la lluna estigui en la seva fase de plena i quan la seva òrbita estigui més a prop (perigeu) de la Terra. La lluna orbita la Terra en una el·lipse i es va apropant i allunyant del nostre planeta a mesura que va girant. El punt més llunyà d’aquesta el·lipse es diu apogeu i en terme mitjà està a 405.500 km de la Terra.

El punt més proper s’anomena perigeu i és quan està a una distància aproximada de 363.300 km de la Terra. Quan la lluna plena coincideix amb el perigeu, llueix lleugerament més brillant i gran que una lluna plena normal i d’aquí que se l’anomeni “Superlluna”.

L’any 1979, els astrònoms van utilitzar el terme “Superlluna” per descriure el que ells anomenen la lluna plena de perigeu: una lluna plena que ocorre en el moment en què la lluna està en el seu punt més proper a la Terra.

En funció de l’època de l’any en la que es produeixi aquest fenomen, rep un nom diferent:


Lluna de Neu:
Nom que li van donar a la Superlluna de febrer, algunes tribus nord-americanes, per ser el mes en el qual cau la neu en l’hemisferi nord.

Lluna de Cuc: És la del mes de març, quan comença el desglaç, la terra s’estova i comencen a sortir els cucs.

Lluna de Sang: Podem veure la lluna d’un color vermell intens quan es produeix un eclipsi lunar total,
la lluna no desapareix del tot de la nostra vista, sinó que queda suaument il·luminada per la llum solar dispersada per la Terra i que li dóna a la lluna aquest color vermell tan característic.

Lluna Rosa: S’anomena així perquè l’abril és el mes en què comencen a florir les plantes, el terme prové del color de les primeres flors que floreixen als Estats Units. La lluna rep el reflex del color rosat de les flors d’abril. Aquest any la podrem veure la matinada del 6 d’abril.

Us deixem amb algunes imatges.  👇

Tags: Superlluna Rosa

Notícies semblants: