L’Hospital de Camprodon detecta que el 80% dels atesos aquests dies són de segona residència.


-3
1 share, -3 points
Camprodon

L’altre dia era el Director de l’Hospital de Puigcerdà, Francesc Bonet, qui publicava un vídeo en què deia que en aquests darrers dies el 20% de les persones ateses al centre transfrorenter de la Cerdanya, no eren residents a la comarca, ara és l’Hospital de Camprodon el que informa que el 80% dels atesos al centre del Ripollès són de segona residència.

L’alcalde de Camprodon, Xavier Guitart en declaracions a la Cadena SER de Girona, ha criticat aquesta poca responsabilitat per part de la ciutadania que s’ha desplaçat a les segones residències i recorda que els serveis sanitaris del municipi estan pensats per atendre a les 3.500 persones que viuen a la Vall de Camprodon.

Per molts controls policials que hi hagi, la gent té molta picaresca per desplaçar-se per carreteres no controlades, pistes forestals, hores intempestives, etc. No hi ha policia per fer tants controls durant les 24 hores del dia. 

Avui mateix el President Torra en una entrevista a RAC1 ens demana que siguem conscients que ens hem de quedar a casa, que no ens movem de forma innecessària. Recordem que els hospitals de comarca no estan preparats per un brot de Coronavirus en població de fora del seu territori.

Hospital de Camprodon

Potser la gent de ciutat pensa, si em començo a trobar malament, torno a casa i vaig als grans hospitals de ciutat, ells tornaran, però el virus ja es quedarà a la Cerdanya, al Ripollès, a l’Empordà, a les Terres de l’Ebre, etc.

La gent de comarca no estan gaire contents d’aquests desplaçaments innecessaris, fins i tot hi ha algun municipi que denunciarà als propietaris de segones residències que aquests dies estiguin obertes. Si fins ara ens anomenaven Pixapins, a partir d’ara no sé com ens diran, PixacoranovirusPixacovid?

Aquesta Setmana Santa queda’t a casa. Si respectem el confinament, ens en sortirem molt més aviat.


T'agrada? Compartiex-ho!

-3
1 share, -3 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
18
m'entristeix
M'interesa M'interesa
1
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

6 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

 1. Camprodon no té hospital! Periodisme del bo! Això és mentida i ho heu de rectificar! Camprodon té cap, i és mentida que el 80% de persones que s’hi han atès siguin de segona residència! Ho dic amb coneixament de causa.

 2. en respuesta a jordi B , y yo te puedo decir con conocimento de causa , ya que voy camino de residir 50 años en camprodon , que ayer dia 8-4-2020 a las 12 h en el supermercado esclat , era una autentica verguenza comprobar toda la gente que habia comprando, quieres mas pruebas de ello ? barreras bajadas en el supermercado , cuando sabes bien que solo bajan barreras bajo mucha influencia de gente , generalmente de lunes a viernes y fines de semana no festivos o no puentes , no bajan barreras, a partir de ayer dia 8-4-2020, barreras bajadas para entrar al parking.. dentro gente que ni conocia ni tan siquiera de haberlos tenido presentes por la zona. comprando y cargando carros llenos hasta los topes, en el parking coches premium y de gama alta.. en el pueblo todos sabemos que coches existen y cuales no , varios audis , suv,s .. carros llenos a rebosar, colas en la pescaderia.
  no es verdad que existe ocupacion de segunda residencia ? eso lo diras tu , y a mi no me vas a discutir porque soy hijo de camprodon , resido , vivo y trabajo en camprodon y se muy bien distinguir un jueves de diario de un jueves festivo … en cualquier caso , la culpa la tienen las fuerzas de seguridad incluyendo todos los cuerpos existentes que se dedican a cazar al criminal , si aquel que sale de su casa para estirar las piernas , por contra de realizar controles donde deberia y poner mano dura a quien realmente deberia pagar , y como siempre en este pais , pagan justos por pecadores.. pueden multar a transeuntes por la calle, pero a los de segunda residencia, nada oye …
  tan facil como realizar un control en la gasolinera y otro en beget , mollo , asi evitamos que suban desde ripoll, oix o francia. o si se quiere ser mas radical , que vayan a l’esclat en la puerta y pidan dni a todo aquel que entre, quien no sea de camprodon, multa y a la calle … que no es verdad lo diras tu .

 3. M’adreço a vosaltres per informar-vos que l’hospital de Camprodon (fotografia de l’article) és un geriàtric on no s’atenen pacients, en aquest cas cal que ens adrecem a l’hospital de Campdevànol que és comarcal i on s’atenen les persones del Ripollès.
  Feu la feina més ben feta.

 4. A la meva urbanitzacio, de 44 habitatges, nomes 3 ocupats i tots desde abans de la normativa de l estat d’alerta.No sortim de les cases nomes que pel imprescindible i ben protegits.
  M’agraderia que algu analitzes les vides que aquest esponjament a salvat i valores que aquest esforç dels hospitals comarcals ha pogut ajudar ni que sigui per atendre consultes , a hospitals com Can Ruti que em consta que tenen 5 llits en habitacions de 2, i matalassos a terra perque els profesionals de la sanitat puguin descansar unes hores despres de jornades maratonianes.

 5. 1/ Camprodon NO te Hospital. L Hospital comarcal es a Campdevanol.
  2/ la foto que heu posat es de la residencia d avis.
  3/ la notícia ja va ser desmentida per l alcalde.
  4/ no tot és valid per fer publicacions. Sigueu mes seriosos i contrasteu les informacions.