L’Hospital de Camprodon detecta que el 80% dels atesos aquests dies són de segona residència.

Camprodon

L’altre dia era el Director de l’Hospital de Puigcerdà, Francesc Bonet, qui publicava un vídeo en què deia que en aquests darrers dies el 20% de les persones ateses al centre transfrorenter de la Cerdanya, no eren residents a la comarca, ara és l’Hospital de Camprodon el que informa que el 80% dels atesos al centre del Ripollès són de segona residència.

L’alcalde de Camprodon, Xavier Guitart en declaracions a la Cadena SER de Girona, ha criticat aquesta poca responsabilitat per part de la ciutadania que s’ha desplaçat a les segones residències i recorda que els serveis sanitaris del municipi estan pensats per atendre a les 3.500 persones que viuen a la Vall de Camprodon.

Per molts controls policials que hi hagi, la gent té molta picaresca per desplaçar-se per carreteres no controlades, pistes forestals, hores intempestives, etc. No hi ha policia per fer tants controls durant les 24 hores del dia. 

Avui mateix el President Torra en una entrevista a RAC1 ens demana que siguem conscients que ens hem de quedar a casa, que no ens movem de forma innecessària. Recordem que els hospitals de comarca no estan preparats per un brot de Coronavirus en població de fora del seu territori.

Hospital de Camprodon

Potser la gent de ciutat pensa, si em començo a trobar malament, torno a casa i vaig als grans hospitals de ciutat, ells tornaran, però el virus ja es quedarà a la Cerdanya, al Ripollès, a l’Empordà, a les Terres de l’Ebre, etc.

La gent de comarca no estan gaire contents d’aquests desplaçaments innecessaris, fins i tot hi ha algun municipi que denunciarà als propietaris de segones residències que aquests dies estiguin obertes. Si fins ara ens anomenaven Pixapins, a partir d’ara no sé com ens diran, PixacoranovirusPixacovid?

Aquesta Setmana Santa queda’t a casa. Si respectem el confinament, ens en sortirem molt més aviat.

Tags: Camprodon, Coronavirus, Covid-19

Notícies semblants: