Oriol Mitjà farà un informe sobre l’estratègia a seguir en el desconfinament a Catalunya, totalment gratuït.

Foto: Universitat Internacional de Catalunya

El metge investigador d’Arenys de Munt, Oriol Mitjà de tan sols 40 anys, llicenciat per la Universitat de Barcelona i  diplomat per la London School of Hygiene & Tropical Medicine en Higiène i Medicina Tropical, serà l’encarregat de fer un estudi sobre quina estratègia s’ha de seguir en el desconfinament. Actualment treballa com a investigador de malalties infeccioses a l’Hospital Germans Trias i Pujol, Can Ruti de Badalona.

En ell s’establiran les mesures necessàries per fer un desconfinament controlat per tal de mantenir la Covid-19 a ratlla i no caiguem en un segon brot, d’aquesta manera podrem anar recuperant gradualment tota l’activitat econòmica i social.

Segons ha informat la portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, el departament de Presidència de Quim Torra, serà l’encarregat de coordinar l’informe que està previst estigui llest d’aquí a poc menys de quinze dies. Com la Generalitat ha perdut les seves competències en favor del govern de Madrid, s’haurà d’informar el govern de l’Estat del contingut de l’informe.

Oriol Mitjà ostentarà el càrrec d’assessor del President Torra en la matèria, però sense rebre cap retribució a canvi ni cobrarà cap indemnització per la confecció de l’informe. En aquests temps que estem farts de veure que els governs es gasten quantitats indecents en informes que molts cops ni existeixen, Oriol Mitjà ens demostra amb aquest gest de generositat, que és un gran professional. 

Esperem que qui hagi de marcar les pautes del desconfinament faci cas del que diuen els experts. Estem patint una crisi sanitària, no estem en una guerra. Hem de deixar que metges, investigadors i científics marquin el camí a seguir i els polítics i militars simplement ho facin possible.

Tags: Coronavirus, Covid-19

Notícies semblants: