NATURA

Troben mort l’os Cachou en un bosc de la Vall d’Aran

L’os ‘Cachou’ en una imatge del 2017. Foto: Conselh Generau d’Aran.

Agents de Medi Ambient del Consell de l’Aran van localitzar sense vida l’os Cachou en la zona de Soberpera a Les (Vall d’Aran).

Cachou portava un collaret amb el qual es podia saber on estava, ja que emetia senyal per GPS, però fa uns dies van detectar que no es movia, que estava anormalment quiet i fixo en un lloc. 

Quan els agents es van desplaçar fins al lloc que marcava el senyal del GPS, el van trobar mort. El seu cadàver ha estat traslladat a la Universitat Autònoma de Barcelona on es farà la necròpsia per esbrinar les causes de la mort.

L’entitat ecologista Ipcena que treballa a les terres de Lleida en defensa del medi ambient, demanarà explicacions al Consell General d’Aran i a la Generalitat sobre les causes de la mort, ja que creuen poc probable que un os jove com era Cachou, de tan sols sis anys, hagi mort per causes naturals quan fins ara no se li havia detectat cap malaltia.

Cachou era conegut per la seva agressivitat contra els ramats de la zona, va protagonitzar diversos atacs que van fer que els ramaders es manifestessin en contra d’ell i fins i tot la Generalitat es va plantejar la possibilitat de retirar-lo del medi ambient.

Cachou era el fill de Balou, un ós que va arribar d’Eslovènia l’any 2006, per repoblar la zona del Pirineu.

Tags: Os Cachou

Notícies semblants: