L’Estat espanyol aixeca el confinament total sense l’opinió del Comitè Científic Assessor.

Mentre Itàlia ha decidit prorrogar el confinament total fins al 3 de maig el dia en què la xifra de morts va ser de 570, l’Estat Espanyol ha decidit aixecar-lo, sense consultar amb el Comitè Científic Assessor, el dia que s’han produït 605 morts i 4.576 nous infectats. 

Està clar que l’economia preval sobre la salut, que l’Ibex-35 ha guanyat la batalla als experts científics. Mentre María José Sierra, cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries diu que tenen la sensació (parla de sensació, no d’estudis científics) que tornar a la feina no vol dir que augmenti el contagi del Coronavirus, el Dr. Trilla, membre del Comitè Científic Assessor, al que no han consultat, creu que és una mesura precipitada i que és normal que si augmenta el contacte entre la gent, s’incrementin els casos de contagi.

Això sí, en les compareixences que fan diàriament, no paren de repetir-nos que els treballadors hauran de respectar les mesures de seguretat decretades, com guardar una distància entre ells i portar mascaretes. En definitiva, deixen en mans dels empresaris i treballadors la responsabilitat del control de la pandèmia.

Torna a treballar, significa tornar a agafar el transport públic, que en hora punta pot està massificat, amb l’agreujant que la majoria de farmàcies no tenen mascaretes, que ens recomanen portar i que en determinats treballs serà complicat mantenir la distància de seguretat.

És veritat que la pandèmia que estem patint és d’una dimensió tal que ningú estava preparat per fer-li front, però hi ha formes i formes de fer-ho i de la mateixa manera que quan es tracta d’una guerra, els professionals adequats són els militars, en aquest cas els professionals són els metges, científics i investigadors els que han de tenir l’última paraula i en aquest cas ni els han consultat.

Pel bé de tots, esperem que no s’equivoquin i no hàgim de patir una segona onada d’infeccions per la Covid-19, que ja s’ha endut 15.843 persones, de les quals 3.331 pertanyen a Catalunya. El personal sanitari que ara començava a respirar, no es mereix que els hi tornem a demanar un altre esforç com el que estan fent.

Dilluns tornem a la situació de principis del decret d’alarma, el sector industrial i de la construcció torna a estar en marxa.

Tags: Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: