L’Estat envia a Catalunya 1.714.000 mascaretes – Xifra calculada o mera casualitat?

L’Estat espanyol ha enviat a Catalunya 1.714.000 mascaretes perquè es reparteixin demà en els transports públics entre la gent que ha d’anar a treballar. Casualitat o una xifra calculada? Això no ho sabrem mai, però com diu el Conseller Buch en política les casualitats no existeixen.

El repartiment de les 1.714.000 mascaretes és el següent: 

– Barcelona: 1.264.000
– Tarragona: 180.000
– Girona: 172.000
– Lleida: 98.000

En total suma una xifra que ens recorda la derrota davant les tropes borbòniques l’any 1714. Si no és pura casualitat, potser algú dels responsables de fer l’enviament hauria d’haver anat més amb compte en triar la xifra.

Després de sentir les compareixences que fan cada dia els responsables d’informar de la situació i veient que sempre parlen amb termes d’un conflicte bèl·lic, no ens estranya gens la xifra triada, la d’una guerra.

Durant la compareixença del President Sánchez quan va anunciar l’aixecament del confinament total, en els primers deu minuts vàrem poder sentir totes aquestes frases:

...la fuerza del enemigo que nos ha invadido…, hemos de cambiar el curso de ésta guerra…, estámos lejos de la victoria…, no podemos deponer las armas…, lo que tenemos que hacer es seguir combatiendo…, nada nos va detener hasta vencer en ésta guerra…, la pandemia nos desafía en el frente…”, etc.

En la compareixença que ha fet aquest matí el Conseller Buch, ha volgut demostrar la seva indignació al respecte amb aquestes paraules:

“Aquesta xifra, del 1714, tenia molt de significat. Va ser una data devastadora per al nostre país. I estem davant d’un procés que s’ha emportat moltes persones d’aquest país. Éssers estimats de catalans i catalanes que no els han pogut dir adéu. Persones que no ens hem pogut acomiadar d’ells i elles. I, per tant, posar aquesta xifra i comparar amb la del 1714, és una dada que ens afecta molt”.

Amb la història dels catalans no s’hi juga, siguin del partit que siguin. És la nostra història i no es pot jugar amb ella”.

Potser el conseller Buch a filat molt prim i la xifra és una mera casualitat, això és el que l’han retret altres figures de la vida política com Ada Colau o Gabriel Rufián.

Tags: Coronavirus, Mascaretes

Notícies semblants:

Últimes Notícies