L’Hospital de Campanya muntat per la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca arriba als Tribunals

Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

Ja fa dies que s’està mantenint una situació tensa entre l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i el Departament de Salut arran de l’Hospital de Campanya muntat per la Guàrdia Civil en el Poliesportiu 11 de Setembre de la citada localitat.

Segons declaracions de l’alcalde del municipi, Enric Llorca a diferents mitjans de comunicació, locals i nacionals, el consistori va decidir muntar un hospital de campanya en el poliesportiu municipal, amb l’ajut de la Comandància de la Guàrdia Civil i l’assessorament de Metges sense Fronteres.

Encara que en les seves declaracions sempre ha dit que el posa a disposició del Departament de Salut, què és qui té la competència, el problema és que ho va fer sense que el citat departament li demanés ni ho veiés necessari.

La consellera Alba Verges ha declarat que no és un tema d’instal·lacions sinó de personal sanitari disponible per poder atendre als pacients i en aquest cas ja s’han habilitat instal·lacions a 10 minuts caminant de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

Ara tota aquesta disputa arriba als tribunals, arran d’una denúncia presentada per un particular el passat 8 d’abril en el Jutjat de Primera Instància núm. 5 de Martorell, per la presumpta comissió d’un delicte d’homicidi per imprudència greu contra el President de la Generalitat Quim Torra i contra la Consellera de Salut, Alba Verges, a la que s’ha afegit la Fiscalia.

La jutgessa instructora del cas, ha emès un Auto per tal de demanar explicacions a les parts implicades.

  • Al Departament de Salut li demana que en el termini de 48 hores informi de quina autoritat va donar l’ordre de muntar l’Hospital de Campanya, qui va denegar l’apertura i per quins motius, així com el protocol que es devia seguir per la instal·lació i posterior apertura.
  • A la Comandància de la Guàrdia Civil, també en el termini de 48 hores, que informi qui els hi va donar l’autorització per a la instal·lació en el Poliesportiu 11 de Setembre, qui va denegar l’apertura, data d’aquesta, autoritat que va prendre la decisió i motius de la denegació, aportant la corresponent documentació. També els hi demana que aportin el protocol d’actuació per la instal·lació feta al poliesportiu.
  • A l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, en aquest cas en un termini de 24 hores, que informi de quina ha estat la seva participació en la instal·lació del citat hospital de campanya i si van donar l’ordre per a la seva ubicació en el poliesportiu.
  • A l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, hospital de referència del municipi de Sant Andreu de la Barca, si en els últims quinze dies s’ha deixat d’ingressar pacients per falta de capacitat hospitalària i en el seu cas on han estat derivats.

També requereix al Metge Forense adscrit als Jutjats de Martorell que un cop examinades les instal·lacions, informi sobre la capacitat i aptitud per atendre malalts de la Covid-19.

Caldria recordar que de la mateixa manera que la Generalitat de Catalunya ha perdut, entre altres, la competència de decretar quin tipus de confinament s’ha d’establir en el nostre territori, en favor del govern central del PSOE-Podemos, el consistori de Sant Andreu de la Barca governat pel PSC-C’s hauria d’entendre que no tenen competència per muntar un hospital de campanya i que el que té la competència per fer-ho no veu necessari, en aquest cas, el Departament de Salut.

No es tracta de qui l’ha muntat, ni l’uniforme que portin, benvinguda sigui tota l’ajuda en aquests dies tan complicats per a tots, es tracta de seguir els protocols establerts per cada cas i situació.

 

Tags: Hospital Campanya, Sant Andreu de la Barca

Notícies semblants: