VOX es querella contra part del govern de la Generalitat per la gestió de la pandèmia, entre altres coses per promoure la manifestació a Perpinyà.

Segons informen diferents mitjans de comunicació, el partit ultradretà VOX va presentar ahir una querella contra el President de la Generalitat Quim Torra, els consellers Alba Verges i Chakir el Homrani i el secretari de Salut Joan Guix, per la gestió que ha fet la Generalitat durant la pandèmia de Coronavirus.

La querella s’ha presentat davant la Sala Civil i Penal de Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pels presumptes delictes d’imprudència greu amb resultat de mort, lesions per imprudència greu i contra el dret dels treballadors per omissió de les mesures de seguretat.

En l’escrit presentat per la formació política liderada per Santiago Abascal, els acusa de fer cas omís a les recomanacions de l’OMS sobre el Coronavirus, impedir l’actuació de la Guàrdia Civil i l’Exercit i de negligència en les residències de la gent gran. Recordem que la Comunitat que té més morts en residències és Madrid, però de moment no veiem cap querella contra el govern autonòmic.

També els acusa que ignorant el que estava passant a la Xina i Itàlia van promoure la manifestació a Perpinyà i la celebració del dia de la Dona el 8 de març. Recordem que les autoritats de la Catalunya Nord van autoritzar la manifestació i respecte al 8 de març, totes les capitals espanyoles van fer manifestacions, el titular de RTVE va ser:

España se tiñe de morado para reivindicar un feminismo “sin barreras” en un 8M con menor afluencia. 120.000 personas han salido a la calle en Madrid y 50.000 en Barcelona, según las cifras oficiales”

Manifestació 8 de març 2020 davant la Cibeles a Madrid.

Però tampoc veiem cap querella contra les autoritats franceses ni contra el govern de la comunitat de Madrid, que per cert van fer la manifestació més multitudinària de tot l’Estat.

Apunten que alguns càrrecs públics de la Generalitat van realitzar declaracions traient importància a la gravetat del virus i per això no van prendre mesures. Quants cops, al principi de la pandèmia, hem sentit la frase “és com una grip” i en alguns casos, pronunciades per polítics.

I com no podia faltar, en la denúncia també es fa referència al rebuig de la Generalitat a posar en marxa l’Hospital de Campanya que l’ajuntament de Sant Andreu de la Barca va muntar amb l’ajut de la Guàrdia Civil, apuntant que és per qüestions ideològiques. Recordem que el van muntar per pròpia iniciativa sense consultar amb qui té la competència per fer-ho, el Departament de Salut.

En definitiva una querella molt ben fonamentada, però VOX ja ens té acostumats a fer que tot acabi en els Tribunals. Esperem que els jutges posin una mica més de seny en tot aquest assumpte.

Tags: Generalitat, querella, VOX

Notícies semblants: