Científics catalans estan elaborant una App de mòbil per a diagnosticar la Covid-19 tan sols amb la tos.

Brian Subirana

Científics catalans que treballen a l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT), estan elaborant una aplicació per a mòbil per fer un diagnòstic precoç de la Covid-19 tan sols amb el so de la tos i un petit qüestionari.

L’equip que està fent aquest projecte està dirigit per l’investigador català Brian Subirana, estan perfeccionant un model de reconeixement de veu, que mitjançant intel·ligència artificial, ajuda a fer un diagnòstic de la Covid-19 a través d’una aplicació de mòbil que serà totalment gratuïta.

Aquest tipus d’aplicacions ja s’estan utilitzant en malalties com l’Alzheimer i el Parkinson, les dues malalties poden ser detectades amb 10 segons de veu de la persona sospitosa de patir alguna d’elles.

Aquesta tècnica funciona amb algoritmes i per tal d’entrenar-los, necessiten la col·laboració de la ciutadania, necessiten recopilar dades de com més persones millors, per això estan treballant amb centres hospitalaris com l’Hospital Clínic de Barcelona, que recull dades i gravacions amb la tos de pacients.

A més de les dades que els hi proporcionin els diferents hospitals que participen en el projecte, també han creat una web on qualsevol persona que vulgui col·laborar, tan sols haurà de gravar la seva tos des del seu mòbil, tauleta o ordinador. La gravació serà totalment anònima.

Quan l’algoritme tingui la informació suficient perquè els resultats tinguin la màxima fiabilitat, presentaran l’aplicació a la comunitat científica i a les autoritats sanitàries perquè sigui validada i pugui sortir al mercat de les Apps, de forma totalment gratuïta.

Si l’aplicació dóna els resultats esperats, seria molt útil per poder establir les normes d’un desconfinament controlat i també de gran ajuda per països subdesenvolupats. 

Brian Subirana demana la nostra col·laboració amb aquestes paraules:

“Només necessitem 30 segons del seu temps per participar, accedint a la web opensigma.mit.edu, on podrà gravar la tos de forma totalment anònima”.

Animeu-vos a participar. Entreu a https://opensigma.mit.edu/  i registreu la vostre tos. 

Tags: Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: