El Grup “Sagardi” reparteix menús a domicili per a la gent gran de Barcelona

Foto Twitter #CapÀviaSense

El Grup Sagardi neix a Barcelona l’any 1994 amb la inauguració del restaurant Irati de la mà d’Iñaki i Mikel López de Viñaspre, actualment tenen 13 restaurants a la Ciutat Comtal i estan presents en altres ciutats com Madrid, València, Sevilla, Eivissa, Buenos Aires, Porto, Londres, Mèxic i Amsterdam.

El que pretenia el grup gastronòmic Sagardi quan es va crear era buscar les arrels gastronòmiques, retrobar-se amb la cuina de les nostres àvies. És per això que durant aquest confinament han decidit tenir un gest solidari amb la gent gran de la ciutat on van néixer, Barcelona.

Quan a causa del decret d’alarma es van veure obligats a tancar tots els seus locals, van començar a pensar que podien fer i segons diu el mateix Iñaki “Som cuiners i vam decidir que no anàvem a quedar-nos amb els braços plegats”. Va demanar a tots el seu equip qui estava disposat a col·laborar voluntàriament amb aquesta iniciativa.

Amb el lema “Cap àvia sense un bon àpat”, fa quinze dies van començar elaborant 120 àpats per repartir entre la gent gran més vulnerable de la ciutat. Actualment un centenar de voluntaris elaboren 1.200 menús i volen arribar a fer 5.000 diaris.

Segons declaracions d’Iñaki López de Viñaspre, president del Grup Sagardia a RAC1, els productes que utilitzen per elaborar els menús són donats solidàriament per mercats, confraries de pescadors, marques i empreses d’alimentació. Ells es fan càrrec dels costos d’elaboració i embalatge, després els voluntaris els reparteixen a domicili.

El que va començar amb 120 àpats s’ha convertit en tota una campanya solidària, és per això que per tal d’arribar als 5.000 menús diaris, han creat una campanya de micromecenatge per poder continuar amb aquesta tasca fins que acabi el període de confinament.

Foto: Grup Sagardi

Una bona iniciativa per cuidar la nostra gent gran, el col·lectiu més afectat per aquesta pandèmia, molts ens han deixat però hem de cuidar els que encara tenim. Com diu el Grup Sagardi en la seva web

“No podem permetre que la malaltia, la soledat i l’aïllament ho pagui amb la nostra gent gran, volem posar un bon àpat a la taula de cada àvia que ho necessiti en la nostra ciutat, però no tan sols això, volem abraçar-los, estar al seu costat, portar-los companyia, afecte i reconeixement”.

Si voleu col·laborar en aquesta campanya per cuidar als nostres avis i àvies de Barcelona, podeu fer-ho a través de la web del Grup Sagardi

Tags: alimentació, Coronavirus - Covid-19, Grup Sagardi

Notícies semblants: