És segur obrir la nostra Wifi per col·laborar amb la Campanya solidària #CompartimWifi?

Malgrat que obrir la nostra Wifi durant unes hores al dia, tal com diu la campanya #CompartimWifi, és un acte de solidaritat, per tal que tots els nens i nenes que no disposen de connexió en els seus domicilis, puguin seguir l’ensenyança a distància, hem de ser conscients dels perills que té aquest gest solidari i com podem evitar-los.

Quan estem obrint la nostra Wifi estem donant accés a les nostres carpetes compartides, aquelles carpetes que creem per guardar dades que després podrem obrir amb un altre dispositiu i a les que tenen accés tots els dispositius connectats a la mateixa xarxa. 

Encara que pensem que no tenim res a amagar ni cap documentació que ens pugui comprometre ni guardem dades de targetes bancàries o contrasenyes, el perill va més enllà. Quan compartim la nostra Wifi, tot el que es connecti a ella treballarà amb la nostra IP i si algú comet un delicte, serem nosaltres els responsables. Imagineu-vos per exemple que un pederasta guarda en les nostres carpetes compartides fotos de pornografia infantil, els pederastes serem nosaltres.

Els experts informàtics no paren de repetir-nos que per la nostra seguretat no entrem en xarxes públiques, precisament per aquests perills. De la mateixa manera tampoc hem d’obrir la nostra Wifi perquè tingui accés tothom. Si voleu ser solidaris, doneu el vostre clau d’accés només si confieu molt en la persona a qui li doneu, però mai l’obriu a tothom.

Una solució, si el nostre router ens ho permet, és crear una xarxa de convidats. En aquest cas es crea una xarxa nova i l’usuari no té accés a la nostra i per tant no podrà entrar en les nostres carpetes. Si el vostre router no permet fer una xarxa de convidats, hi ha altres solucions, però com els temes informàtics són una mica complicats d’explicar, us deixem amb un vídeo que ha fet el pèrit informàtic forense informàtic Bruno Pérez on tindrem de tots els detalls de com fer-ho.

Tags: Compartir Wifi, Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: