El preu màxim que ens poden cobrar per mascaretes i gels desinfectants.

En el Butlletí Oficial de l’Estat del 23 d’abril passat es va publicar el preu màxim de venda al públic de les mascaretes i els gels desinfectants, acordats per la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments. Mesura per garantir que tota la població tingui accés a ells per prevenir el contagi del Coronavirus.

A partir d’aquell dia el preu màxim de les mascaretes quirúrgiques d’un sol ús, queda fixat en 0,96 €. Els gels o solucions hidroalcohòliques tenen un preu variable en funció de la mida.

  • Envasos fins a 150 ml – 0,021 € per ml
  • Envasos des de 150 ml a 300 ml – 0,018 per ml
  • Envasos entre 300 ml i 1 litre – 0,015 per ml.

L’envàs que més trobem al mercat són els de 500 ml, que tindrà un preu màxim de 7,5 €.

Benvinguda sigui aquesta mesura perquè ningú faci negoci amb aquests productes recomanats per tal de protegir-nos, però una altra mesura que podrien haver pres és baixar l’Iva del 21% al 4% o fins i tot que quedessin exemptes.

L’Iva que grava els productes de primera necessitat és el 4%, en canvi, en aquests moments les mascaretes, guants, gels desinfectants, etc., continuen amb el 21%. Pensem que l’Estat s’emporta 0,20 € per cada mascareta.

A la pràctica acabarem pagant 1 €, ja que no em puc imaginar la quantitat de cèntims que hauran de tenir les farmàcies per tornar el canvi. I per acabar una pregunta: què han de fer els farmacèutics que per tal de poder-nos servir, havien comprat mascaretes i gels a un preu superior al que ara s’ha fixat com a preu de venda? Està clar, a sobre de tot l’esforç que estan fent per nosaltres des de fa 40 dies, la resposta és: perdre diners.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Preu mascaretes

Notícies semblants: