Deu anys de la mort de Tito Vilanova

Avui fa deu anys que Francesc Vilanova i Bayó, el nostre estimat Tito Vilanova va morir, víctima d’un càncer. Nascut a Bellcaire d’Empordà el 17 de setembre de 1968, ens va deixar amb 46 anys, després de mesos de lluitar contra la terrible malaltia.

De ben petit el seu club ja era el Barça, va començar en el món del futbol jugant a les categories infantils del club blaugrana fins a arribar al Barça B. Després la seva carrera esportiva va passar pel Figueres, Celta, Badajoz, Mallorca, Lleida, Elx i La Grama.

L’any 2001 torna al Barça com a entrenador del Cadet B on va tenir a les seves files tres nois de 14 anys que després es van convertir en tres grans figures del futbol, eren Leo Messi, Gerard Piqué i Cesc Fabregas.

Junt amb el seu gran amic Pep Guardiola van viure una de les millors èpoques del club blaugrana. L’any 2007 puja com a segon entrenador al Barça B i la temporada següent els dos passen a entrenar el primer equip. El tàndem Guardiola Vilanova, va fer història en el Barça.

A finals del 2011 li van detectar un càncer i el van intervenir de la glàndula paròtide, un cop recuperat, quan Pep Guardiola deixa el Barça a finals de la temporada 2011-2012, Tito Vilanova es fa càrrec del primer equip. 

Va continuar lluitant contra la malaltia amb “pit i collons” com ell acostumava a dir en termes futbolístics. Aquella temporada va guanyar la batalla del futbol, aconseguint el títol de lliga, però poc després va recaure i desgraciadament no va poder guanyar la batalla el càncer.

Va morir a l’Hospital Quiròn el 25 d’abril del 2014, on havia estat operat de nou el dia abans. Sempre estaràs en el nostre record, Tito. 

Tags: Tito Vilanova

Notícies semblants: