Creieu que el desconfinament dels nens i nenes es va fer bé?

Foto: Twiter @SuperYan_711

Ahir diumenge vàrem tenir una gran alegria en tornar a veure nens i nenes passejant pels carrers de les ciutats i pobles catalans, després de 43 dies de confinament, però creieu que la població va respondre bé a les mesures decretades pel govern o que va haver-hi un cert descontrol?

Les normes establertes deien que tan sols podia sortir una persona adulta amb els infants i en molts casos vam veure tota la família passejant, com si es tractés d’un diumenge qualsevol, d’una primavera normal. També vam poder observar com no es va respectar la distància de seguretat, famílies senceres parlant amb altres i en alguns casos sense cap protecció.

Els carrers de les grans ciutats es van omplir de gent, en els bancs del Passeig Marítim de Barcelona no hi havia ni un lloc lliure, pares, mares, avis i àvies seguts a tocar amb els nens i nenes. Hi ha molta gent indignada amb la irresponsabilitat d’alguns, fins al punt que s’ha creat una etiqueta a les xarxes per denunciar aquestes conductes #irresponsables. 

Fa 44 dies que estem confinats a casa, però com tornem a veure imatges com les que es van veure ahir, potser el govern haurà de restringir les passejades dels nens i nenes. Els professionals de la sanitat no es mereixen, després de tot l’esforç que han fet en aquests quasi dos mesos, a què els aboquem a un rebrot de la malaltia.

Potser seria bona idea el plantejament que va fer el govern de la Generalitat d’establir franges horàries en funció de les edats dels menors, però el govern central no la va tenir en compte. 

Demà el govern de l’Estat aprovarà el pla de desconfinament per la pròxima setmana, es parla que podrem sortir a fer esport, passejar, fins i tot la gent gran, com no es prenguin mesures addicionals veurem els carrers plens de gent gran barrejada amb infants.

Per la salut de tothom i per respecte al personal sanitari que tant ha fet per nosaltres, siguem responsables a l’hora de sortir al carrer.

 

Tags: Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: