El final dels peatges de les autopistes catalanes es podria ajornar a causa del Coronavirus

Aquest passat mes de gener va finalitzar la concessió de l’AP7 entre el tram de Tarragona i Alacant, per fi a Catalunya teníem una autopista lliure de peatge, com a moltes de les que hi ha arreu de l’Estat espanyol.

El setembre del 2021 finalitza la concessió d’Abertis del tram final de l’AP7 entre Tarragona i la Jonquera, de la C-32 Nord entre Montgat i Palafolls i de la C-33 entre Barcelona i Granollers, però a causa de la Covid-19, segons publica el diari Ara, la concessionària està en contacte amb el govern i partits polítics de l’Estat per allargar la concessió, per tal de compensar la caiguda del trànsit a causa de l’estat d’alerta.

Segons el decret del govern les empreses privades que presten un servei públic i que hagin hagut de tancar per causa de l’estat d’alarma, podran allargar el contracte pel mateix període en què han estat sense activitat. No és el cas d’Abertis, que com servei essencial no ha tancat, però sí que ha vist disminuïts els seus ingressos a causa de la poca circulació que tenen aquests dies les autopistes i per aquest motiu pensen que pot ser una bona compensació.

El conseller delegat d’Abertis, José Aljaro Navarro, en unes declaracions fetes al diari ABC, diu que si s’allarga la concessió, generaria “una important aportació pressupostària extra a l’Estat per garantir la societat de benestar” i aquesta partida pressupostària es podria dedicar a altres finalitats més necessàries en aquests moments.

Tags: Abertis, Coronavirus - Covid-19, Peatges

Notícies semblants: