L’Associació de Micropobles de Catalunya demanarà un desconfinament especial

Cisclareny, el poble més petit de Catalunya amb 27 habitants

L’Associació de Micropobles de Catalunya que va néixer per defensar la tasca que fan els municipis de menys de 500 habitants, demanarà a govern, un desconfinament especial, un desconfinament amb unes mesures específiques i adaptades a les seves característiques.

Segons declaracions del President de l’Associació, Mario Urrea a l’ACN, el també alcalde de Torrebesses al Segrià, ha dit que per les característiques d’aquests municipis no té sentit limitar el radi de sortida a un quilòmetre, ja que molt d’ells per la baixa densitat de la població, el distanciament ja és cosa natural.

Creu que el desconfinament s’ha de fer de forma diferent als grans nuclis de població i als petits pobles, on la gent pot sortir pels voltants sense trobar-se a ningú en tot el dia. L’Associació de Micropobles de Catalunya va ser una de les primeres a defensar la possibilitat que la gent pogués anar als horts o que la gent de segones residències no acudeixin durant el confinament.

Mario Urrea també diu que creu que en els pobles petits fins i tot s’ha respectat més el confinament, per això en alguns d’ells no s’ha detectat cap cas positiu com a Torrebesses, que no arriba a 200 habitants censats.

Alguns dels alcaldes d’aquests municipis, sobretot els de l’Alt Urgell o del Pallars, demanen que es pugui passejar per senders i camins, ja que aquests substitueixen als parcs que molts d’ells no tenen i on encara estan més aïllats.

En aquest sentit, Cristina Barbens, alcaldessa de Bassella, de poc més de 200 habitants, diu que es podrien establir franges horàries per tal que no coincideixin nens i nenes amb la gent gran o adults passejant el gos, respectar la distància de seguretat i limitar el temps de xerrada entre les persones que es vagin trobant pel camí.

Segons dades de l’Idescat, l’any 2019 a Catalunya hi havia un total de 336 municipis de menys de 500 habitants, 170 pertanyen a l’Associació de Micropobles de Catalunya.

També us pot interessar:

Els 10 pobles més petits de Catalunya

Tags: Coronavirus - Covid-19 - Morts, Micropobles

Notícies semblants: