Voleu conèixer la nova mascota del Girona Futbol Club?

Les tres opcions: La Mosca, la Lleona i la Cocollona – Foto: Twitter @GironaFC

En aquest període en què el món del futbol està paralitzat a causa de la Covid-19, els socis del Girona no han perdut el temps i han triat la seva mascota. Tres eren les opcions que es van sotmetre a votació, la Mosca, la Lleona i la Cocollona, totes tres lligades a la ciutat dels quatre rius.

La Mosca li ha guanyat la batalla a les altres dues opcions amb el 55% dels vots, en segona posició amb el 33% ha estat la Lleona i en tercer lloc la Cocollona amb el 12% dels vots emesos pels quasi 2.000 socis del club gironí.

En quant es reprengui la competició, faran la presentació oficial de la nova mascota, la Mosca del Girona Futbol Club. Esperem que li doni molta sort i la temporada vinent torni a pujar a primera divisió.

Foto: Twiter @GironaFC

Coneix la llegenda de les Mosques i Sant Narcís, el patró de la ciutat.

Ens hem de remuntar al setembre de l’any 1286 per conèixer el Miracle de les Mosques, quan les tropes del Rei Felip III de França, també conegut com a Felip l’Ardit, van assetjar la ciutat de Girona amb motiu de la Croada contra la Corona d’Aragó.

Malgrat que la ciutat no va fer front a les tropes i va capitular sense lluitar, els francesos van entrar arrasant-ho tot, robant, assaltant esglésies i oprimint als gironins. Per acabar van profanar la tomba de Sant Narcís que reposava a la Col·legiata de Sant Feliu i li varen trencar un braç.

Del cos incorrupte de Sant Narcís van començar a sortir unes mosques gegants que ràpidament atacaven tant als soldats com als seus cavalls. De tantes picades que patien, morien sobtadament i un cop l’enmig fou derrotat per les Mosques de Sant Narcís, el poble gironí va poder descansar.

Sant Narcís i les Mosques

Des d’aquell moment la figura de les Mosques va quedar estretament lligada a la ciutat de Girona i ara el seu club de futbol, vol que perduri en la figura de la seva mascota.

Tags: Girona Fc, Mascota

Notícies semblants: