Un estudi internacional demostra que un antiviral existent dona bons resultats en la Covid-19

En un estudi fet a 68 centres hospitalaris de tot el món i en el que ha participat l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, ha revelat que un fàrmac ja existent dona bons resultats contra la infecció per Coronavirus. Es tracta de l’antiviral d’ampli espectre Remdesivir, que fins ara s’havia utilitzat per combatre el virus de l’Ebola.

Els pacients infectats per la Covid-19 que han estat tractats amb Remdesivir, s’han recuperat un 30% més ràpid que la resta i també s’ha detectat que ha baixat l’índex de mortalitat.

L’Estudi que ha estat impulsat per l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units i que ha l’Estat espanyol ha estat coordinat per l’Hospital Germans Trias i Pujol, s’ha fet entre un miler de pacients de tot el món. Es tracta del primer fàrmac que ha resultat eficaç contra la Covid-19.

Els pacients tractats amb Remdesivir es curaven en 11 dies mentre els tractats amb un placebo ho feien en 15 dies. La mortalitat també baixa de l’11% al 8%.

Aquest fàrmac que es va desenvolupar per tractar l’Ebola, fa que un enzim que alguns virus necessiten per a multiplicar-se quedi inactiu i fa que aquests perdin la seva capacitat de reproduir-se. Es va començar a utilitzar en l’epidèmia d’Ebola que va patir Àfrica entre els anys 2014 a 2016,  es van donar bons resultats, però l’epidèmia va acabar abans de finalitzar el desenvolupament del medicament i per tant no es va poder presentar per la seva aprovació.

Ara el govern dels Estats Units preveu aprovar el Remdesivir pels bons resultats obtinguts en el tractament del Coronavirus. Esperem que aviat el tinguem al mercat.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Fàrmac, Remdesivir

Notícies semblants: