El cas curiós d’un carrer que pertany a dues províncies.

Plaça de l’1 d’Octubre de Bellvei

En els pobles de Bellvei al Baix Penedès i Castellet i la Gornal a l’Alt Penedès, trobem un cas curiós que ara cobra especial rellevància amb motiu del pla de “desescalada”, decretat pel govern espanyol.

Els dos pobles comparteixen un carrer, el carrer de les Dues Províncies. Una vorera pertany a Bellvei i l’altre a Castellet i la Gornal, així que els veïns, teòricament i seguint al peu de la lletra les normes del desconfinament, fins que s’acabi el pla, no podran canviar de vorera. Una de les situacions que posa de manifest què basar el pla en la divisió en províncies és inadequat.

Fins i tot hi ha una casa que pertany als dos pobles, abans pertanyia tota a Barcelona, però en una remodelació van fer una habitació nova que està en terrenys de Tarragona, així que aquesta família ni tan sols podrà canviar d’habitació.

També hi ha un supermercat que té el local a Bellvei, però el pàrquing a Castellet i la Gornal. 

Els veïns de les dues poblacions ja estan acostumats, volen treure importància a les mesures del desconfinament i esperen que no siguin sancionats per travessar el carrer. Els alcaldes plantejaran aquesta circumstància curiosa perquè les autoritats estiguin assabentades i els seus veïns no siguin sancionats.

Un altre cas curiós és el del petit poble de Gósol, l’únic poble del Berguedà que pertany a la província de Lleida i que ha demanat l’excepció de poder seguir el pla de “desescalada” al Berguedà.

Tags: Bellvei, Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: