Taurons pelegrins davant les platges de Tarragona


0
3 shares

Aquests darrers dies hem vist imatges d’animals salvatges que envaeixen les ciutats, com els porcs senglars que es passejaven per la Diagonal de Barcelona o ànecs als carrers de Banyoles. Ara s’han pogut albirar un grup de taurons pelegrins davant la costa tarragonina.

El tauró pelegrí és el segon animal marí més gran del món, després del tauró balena, pot arribar a uns 10 metros de llargada i quatre tones de pes.

Malgrat les seves dimensions i la fama que tenen els taurons, els escanyabots, com també és conegut el tauró pelegrí no són perillosos, acostumen a tolerar la presència de vaixells sense representar cap perillositat. Actualment és una espècie en perill d’extinció.

Aquests darrers dies també s’han pogut observar alguns exemplars a la costa de Vilanova i la Geltrú i al Cap de Creus. Encara que sembli un fet extraordinari en aquests dies de confinament, quan no hi ha tants vaixells al mar, l’any 2014 es va capturar un exemplar al Cap de Creus.

El passat mes de febrer una barca de la Confraria de Pescadors del Serrallo va capturar fortuïtament un tauró pelegrí a 15 milles de la costa tarragonina. L’animal feia uns sis metres de llarg i pesava unes quatre tones. El Seprona s’ha fet càrrec d’ell per efectuar les proves corresponents i un cop fetes ha estat retornat al mar.


T'agrada? Compartiex-ho!

0
3 shares

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.