Sabeu quines són les Regions Sanitàries de Catalunya?

Amb la controvèrsia produïda per la divisió territorial marcada en el pla de “desescalada” decretat pel govern espanyol, que es basa en les províncies, cada dia sentim a parlar més de les Regions Sanitàries, però sabeu quines són i com estan distribuïdes?

Catalunya té un total de set Regions Sanitàries que pràcticament coincideixen amb les Vegueries que establia l’Estatut del 2006 i què no es van arribar a desenvolupar per la sentència d’inconstitucionalitat del Tribunal Constitucional de 28 de juny del 2010.

Les Regions Sanitàries es distribueixen en funció dels hospitals de referència de cada zona, de factors geogràfics, socioeconòmics i demogràfics. Barcelona per les seves característiques demogràfiques té la seva Regió Sanitària dividida en tres àrees.

Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, compren sis comarques: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Vall d’Aran.

Regió Sanitària de Lleida dona servei a sis comarques: Garrigues, Noguera, Pla de l’Urgell, Segarra, Segrià i Urgell.

Regió Sanitària del Camp de Tarragona amb sis comarques: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès.

Siurana, comarca del Priorat

Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre engloba quatre comarques: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

Regió Sanitària de la Catalunya Central amb cinc comarques: Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès.

Regió Sanitària de Girona que inclou set comarques: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Ripollès i Selva.

Regió Sanitària de Barcelona que està dividida en:

Àmbit Metropolità Nord que comprèn el Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

Àmbit Metropolità Sud que comprèn l’Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Barcelonès Sud.

Barcelona Ciutat que comprèn els deu districtes de la ciutat: Ciutat Vella, Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó, Les Corts, Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí, Sants-Montjuïc, Sarrià-Sant Gervasi.

Tags: Regions Sanitàries

Notícies semblants: