Els policies condecorats pels fets de l’1 d’Octubre rebran una paga vitalícia.

Si ja ens pensàvem que ho havíem vist tot respecte als fets de l’1 d’Octubre del 2017, ara ens assabentem que el Ministeri de l’Interior amb Fernando Grande Marlaska al capdavant, ha condecorat a diversos agents de la policia espanyola per agrair-los els serveis prestats en la repressió del referèndum.

Grande Marlaska, en resposta al diputat d’EH BilduJon Iñarritu, reconeix que s’ha concedit l’Ordre al Mèrit Policial a alguns funcionaris d’acord amb el que estableix la llei 5/1964, llei aprovada durant el règim franquista i per la que es regula la concessió de condecoracions policials per “actes de rellevant importància en defensa de l’ordre”.

Les condecoracions policials porten aparellada una paga vitalícia que varia en funció de la condecoració rebuda. Així els agents condecorats per la seva participació en l’operació Copèrnic, tindran una paga extra de per vida de:

  • Medalla d’or al mèrit policial: Paga vitalícia del 20% del salari
  • Medalla de plata al mèrit policial: Paga vitalícia del 15% del salari
  • Creu amb distintiu vermell: Paga vitalícia del 10% del salari
  • Creu amb distintiu blanc: És l’única condecoració que no comporta paga extra, però sí que atorga punts per la promoció dins del cos.

Alguns dels policies condecorats estan sota investigació per l’ús excessiu de la força durant aquells dies. Confiem que si són declarats culpables, la pena accessòria també comporti la retirada de la condecoració i la paga vitalícia.

Tags: Condecoracions, policia

Notícies semblants: