Després de més de 40 anys, es tornen a veure Llúdrigues al riu Besòs

A causa de la contaminació de les aigües, a la segona meitat del segle passat, van desaparèixer les llúdrigues del riu Besòs. En aquest entorn ja es donava per extingida aquesta espècie, fins que ara els especialistes del Zoo de Barcelona i el Consorci Besòs Tordera, han detectat la presència d’una família d’aquesta espècie de rosegador.

En aquests darrers anys s’ha treballat fort per depurar l’aigua del Besòs a la zona dels dos Vallès i el Barcelonès i la tornada de les llúdrigues al seu hàbitat natural, és un bon senyal per poder dir que el Besòs ja no és el riu més contaminat d’Europa, com va ser anys enrere.

Aquests dies de parada obligatòria de moltes de les indústries de la zona, potser ha ajudat a descontaminar els nostres rius. Ahir mateix vam poder observar més net de mai el Llobregat al seu pas per sota l’AP7 a Castellbisbal.

 

Quan tornem a la “nova normalitat” de la que tant sentim parlar aquests dies, hem d’intentar no recaure en les errades del passat i continuar preservant l’ecosistema fluvial dels nostres rius.

 

Tags: Besòs, Llúdrigues

Notícies semblants: