ÚLTIMA HORA: Alba Verges declarada persona non grata a Sant Andreu de la Barca.

Segons declaracions de l’alcalde Enric Llorca acompanyat de la resta del govern municipal, fetes a Ràdio Sant Andreu, aquest matí durant les tasques de desmuntatge de l’hotel medicalitzat habilitat a l’hotel Bristol de la ciutat, la Consellera de Salut Alba Verges, el director del Servei Català de Salut Adrià Comelles i el responsable de la zona de Servei Català de Salut Joan Puigdollers, han estat declarats persones non grates a Sant Andreu de la Barca.

En les declaracions fetes a Ràdio Sant Andreu, Enric Llorca ha pronunciat aquestes paraules per justificar els motius d’aquesta declaració:

“Por su incompetencia, su falta de sensibilidad y su desprecio a nuestra ciudadanía, quiero declarar personas non gratas en ésta ciudad a….”

Recordem que l’alcalde Enric Llorca i la resta de l’equip del govern del consistori, van decidir habilitar les instal·lacions de l’hotel com a hotel medicalitzat, per pròpia iniciativa, sense que l’organisme que té la competència en aquests moments ho considerés necessari.

L’Hospital de referència de Sant Andreu de la Barca és l’Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell on a 10 minuts caminant, es va instal·lar, per part de la Conselleria de Salut, un hotel medicalitzat que en cap moment es va arribar a saturar. Unes instal·lacions que per la proximitat amb l’hospital podien compartir professionals sanitaris.

Molta ha estat la polèmica arran d’aquesta decisió unilateral del consistori de Sant Andreu de la Barca a la qual dies més tard es va afegir Podemos. Els dos partits de govern, PSC i C’s acompanyats de Podemos, fa uns dies van penjar pancartes a les entrades del poble, demanant l’apertura de l’Hotel medicalitzat.

En nombroses ocasions hem pogut veure a l’alcalde Enric Llorca en els mitjans de comunicació tant locals com nacionals, reivindicant la necessitat que el seu poble gaudís de l’hotel medicalitzat i de l’hospital de campanya muntat per la Guàrdia Civil en el poliesportiu de la ciutat, cap de les dues instal·lacions s’han arribat a utilitzar en cap moment, ja que la Conselleria de Salut, que és qui té la competència, no ho ha vist necessari.

Avui hem tingut la sorpresa d’aquesta declaració que ni tan sols s’ha tingut la deferència d’aprovar-la en un Ple Municipal, s’ha fet aprofitant les tasques de desmuntatge de l’hotel medicalitzat. Veurem quan es farà el mateix amb l’hospital de campanya i la pregunta és qui es farà càrrec de totes aquestes despeses, incloses les pancartes? No es podien haver destinat aquests diners a material sanitari, investigació i recerca?

Tags: Sant Andreu de la Barca

Notícies semblants: