Els rucs del Corredor al Montnegre en perill per culpa del Coronavirus

Foto: Rukimon – Rucs del Corredor

Rukimon és el parc ubicat a la Vall de Canyamars a Dosrius, dins del Parc Natural del Montnegre-Corredor, que acull al nostre Ruc Català i la resta de races de rucs de la Península, totes elles en perill d’extinció. 

La principal font de finançament per la subsistència d’aquestes espècies en perill d’extinció, són les activitats lúdiques que ens ofereix el parc, des de passejades familiars, visites d’escoles, festes d’aniversari, comiats de solter, senderisme, rutes infantils o fins i tot una experiència anomenada “dormir entre rucs”. 

A causa de la crisi que estem patint per culpa de la Covid-19, com moltes altres empreses, Rukimon s’ha vist obligat a tancar, però els rucs continuen menjant. Durant la temporada de primavera, estiu no hi ha problema, surten a pasturar pel Par Natural del Montnegre-Corredor del Maresme. Si no es pot reobrir el parc, el problema serà a la tardor.

Els ingressos que rebien de totes aquestes activitats lúdiques, servien per comprar farratge sec per l’alimentació dels rucs al llarg de la tardor i l’hivern. Amb la parada obligatòria durant la temporada alta d’aquestes activitats, a causa del Coronavirus, el parc s’ha vist sense recursos per comprar farratges i és per això que demanen la nostra col·laboració. 

Foto: Rukimon – Rucs del Corredor

En Joan Compañó i la Paloma Vicente, encarregats del parc expliquen a la web de Rukimon, que per primer cop després de 22 anys, no se’n sortiran per culpa de la Covid-19. Entre maig i juliol és quan s’han de comprar les farratges per l’hivern i no poden fer front a la despesa de les 100 tones de menjar que necessiten.

Hi ha moltes formes d’ajudar, com comprar un paquet de regal que utilitzarem quan es torni a reobrir el parc, fent una donació o apadrinant un ruc, com diuen el Joan i la Paloma: 

“Tot anirà sumant! La difusió és un dels aspectes més importants per a aconseguir-ne l’èxit. Perquè estimem el que fem! Perquè volem mantenir el compromís amb els rucs i amb la natura!! Perquè volem continuar essent una oportunitat de descoberta per a infants i adults! Perquè no volem llençar la tovallola!”

Us deixem amb l’enllaç a la web de  Rukimon,  on podeu fer els donatius i podeu gaudir d’aquest ésser tan estimat al nostre país, el Ruc Català, que està en perill d’extinció, però entre tots aconseguirem que sobrevisqui.

Tags: Ruc Català, Rukimon

Notícies semblants: