És segur utilitzar guants enfront del Coronavirus o pot resultar més perjudicial?

Molt hem sentit a parlar aquests darrers dies sobre la conveniència de portar mascaretes i guants per evitar el contagi del Coronavirus, però sovint ens trobem amb opinions contradictòries, des dels mateixos experts en la gestió de la pandèmia fins al govern que ha passat de la simple recomanació de portar mascaretes a l’obligatorietat en el transport públic.

Segons una piulada a Twitter del metge, microbiòleg i prestigiós investigador en tuberculosi Pere Joan Cardona i compartit pel Dr. Jaume Padrós, no és recomanable portar guants per a tot, la naturalesa plàstica dels guants fa que el virus es mantingui molt més temps que en les mans nues, a la pell el Coronavirus es pot mantenir fins a deu minuts, mentre que en els guants pot durar fins a quatre dies.

Si portem els guants sempre que sortim al carrer, segurament ens tocarem la cara en algun moment, amb molt més perill de contaminar-nos que si ho fem sense guants. També afegeix que en el cas de portar guants, cal rentar-los amb aigua i sabó o una solució alcohòlica tant o més que les pròpies mans.

El Dr. Cardona, com molts altres experts, recomanen portar guants només per anar a comprar, ja no per la nostra seguretat, sinó per no contaminar els productes que toquem. No hem de sortir de casa amb els guants posats, ens els hem de posar a l’entrada al supermercat, abans de tocar qualsevol producte, inclòs el carretó de la compra.

I per la seguretat dels nostres infants que ja surten als carrers, si utilitzeu guants, llenceu-los en els contenidors adequats. En el cas dels guants no s’han de llençar mai en el contenidor de plàstic i en el cas de les mascaretes, mai al de paper. Tots dos productes han d’anar a parar al contenidor de rebuig.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Guants

Notícies semblants: