Els francesos envaeixen El Pertús fent cues interminables per venir a comprar a Catalunya.

Foto: Twitter @adriasalidozarco

Ahir França va començar el seu pla de desescalada, permetent als francesos a desplaçar-se fins a 100 km del seu domicili i El Pertús o Le Pertús com diuen ells, es va veure envaït de centenars de francesos fent unes cues interminables per poder venir a comprar a la Catalunya Sud.

El Pertús és un poble amb dos estats, la carretera nacional divideix la població, el nord i l’oest pertanyen al Vallespir de la Catalunya Nord i l’est i el sud a l’Alt Empordà a la Catalunya Sud.

És un fet habitual veure francesos comprant a la part de l’Empordà, principalment per tenir preus més econòmics, com el tabac, un fet que fins ara el teníem normalitzat. Ahir es van poder veure cues quilomètriques per travessar el carrer, en molts casos sense respectar les mesures de seguretat per evitar el contagi de la Covid-19, com portar mascaretes i mantenir la distància de seguretat.

Tant els comerciants com la policia local, catalana i espanyola han intentat que es respectés la distància de seguretat i s’han vist obligats a formar una frontera amb un cordó policial, però els gendarmes no han fet el mateix i la gent feia cua tranquil·lament  a la vorera francesa.

Les imatges s’han fet viral a les xarxes, avui mateix que ens arriba la notícia que el Ministeri de Sanitat espanyol ha decretat que tota persona que entri a l’Estat haurà d’estar 14 dies en quarantena. Aquests francesos travessaran la frontera per comprar tabac i hauran de quedar-se 14 dies a la part empordanesa?

Tags: Coronavirus - Covid-19, El Pertús, Le Pertús

Notícies semblants: