NATURA

Un petit poble del Berguedà es converteix en l’Holanda catalana, gràcies a les tulipes.

El petit poble de Coforb, pertanyent al municipi de Capolat a la comarca del Berguedà, ha canviat el seu paisatge de farratges verds per tulipes multicolors, una petita Holanda en mig de Catalunya. Per iniciativa de Tulip Farm Barcelona a la casa Sorribes de Coforb es cultiven 24 varietats de tulipes, tenyint de colors els camps d’aquesta zona del Berguedà a 1.279 metres d’altitud.

Tulip Farm Barcelona va començar l’any 2018 preparant el terreny i plantant les tulipes, esperant la primavera per poder mostrar al públic visitant d’aquesta zona plena de cases rurals, tota l’esplendor de la floració d’aquesta meravella de la natura.

Ara fa dos anys van ampliar la plantació, ocupant un total de dues hectàrees on es poden cultivar 300.000 tulipes. També disposen de  dues zones lúdiques, el show garden i el pick up garden, on podem visitar els camps de cultiu de les tulipes en una visita guiada on expliquen les diferents varietats i fins i tot podrem recol·lectar un ram per endur-nos a casa.

A causa de la pandèmia de la Covid-19 i les restriccions de mobilitat que hem tingut aquests darrers anys, molta gent no va poder gaudir de tota l’esplendor de les tulipes, esperem que aquest any que la situació epidemiològica sembla estar superada, quan arribi el temps de floració d’aquesta meravellosa flor típica d’Holanda, puguem veure aquests camps florits de Coforb.

De moment us deixem amb les fotografies que Tulipmania Barcelona ens ofereix a través d’Instagram.

 

Tags: Coforb, Tulipes

Notícies semblants: