La fama fa que Miquel Montoro es passi al castellà – De “ses taronges” passem a “las naranjas”

El jove youtuber mallorquí, Miquel Montoro, s’ha passat al castellà, ell mateix en un vídeo explica els motius perquè ha decidit fer aquest canvi i que no és altre que la popularitat que ha tingut a les xarxes socials.

Miquel Montoro és un noi mallorquí que amb tan sols 13 anys ha conquistat el món de les xarxes socials, per la seva forma de parlar, un mallorquí molt tancat, però que també es feia entendre en castellà, com ho va demostrar quan va assistir al programa de “La Resistencia” de Movistar.

El programa de “La Resistencia” ha marcat un abans i un després en la seva trajectòria de youtuber. Actualment té 317.000 subscriptors a YouTube i 751.000 seguidors a Instagram, cosa que l’ha fet canviar el “ses taronges” o “Hòstia pilotes” per “las naranjas” i “Hostia albondigas“.

Està clar que la major part del seu èxit ha estat per la forma que té d’expressar-se, espontània i natural, en aquest mallorquí tancat que en algunes ocasions ni els catalans entenem, però aquesta és la gràcia de Miquel Montoro. Ara en passar al castellà, amb l’accent mallorquí tan evident, potser perdrà part del seu encant, però la popularitat és el que té. Com diu Ivan Solivellas, sociolingüista, docent a la Universitat Pompeu Fabra i membre de l’executiva de Plataforma per la Llengua:

“Miquel Montoro no seria Miquel Montoro sense la llengua catalana”

Molts cops som nosaltres mateixos, els catalans, els mallorquins, els valencians, els que primem l’èxit o el benefici a la nostra llengua. Segur que Miquel Montoro tindrà molt més camp d’actuació si fa els vídeos en la llengua de Cervantes, però potser perdrà la seva naturalitat i l’espontaneïtat que li dóna la seva llengua materna. Des d’aquí li desitgem molta sort en aquesta nova etapa. 

En aquest vídeo ell mateix ens explica els motius del canvi de llengua.

Tags: Miquel Montoro

Notícies semblants: