L’enorme generositat d’una noia de Barcelona que acull a cinc sense sostre i una gossa.

Quan t’endinses en el món de Twitter has d’estar preparat per trobar-hi de tot, notícies, fake news, debats, discussions, xorrades, etc., però sempre hi ha algú que et sorprèn i en aquest cas ha estat una noia de Barcelona i la seva generositat.

La Fabre que és el seu nom a Twitter, ens explica, a través de piulades, l’enorme generositat que ha tingut cap a cinc persones i una gossa que vivien al carrer. A través d’una entrevista que li han fet a RAC1 sabem que es diu Anna, és arquitecte i aquesta és la seva història.

Segons ella mateixa explica a RAC1, es va comprar un pis perquè la feien fora del que vivia de lloguer, però abans d’instal·lar-se havia de fer unes obres i no trobava paleta, així que de moment el pis estava buit.

L’Anna té una gossa, la Lua i passejant-la per la ciutat va conèixer a un sense sostre que vivia en un parc, ella li portava menjar i amb el pas del temps van anar agafant confiança. En Max que així es diu l’amic de l’Anna, li va explicar la seva història i com havia arribat a quedar-se al carrer.

Durant la tardor, quan va haver-hi aquelles pluges tan fortes de l’octubre, l’Anna patia pel Max i malgrat que ell ja li havia dit que tenia antecedents, li va oferir anar a viure al pis que tenia buit, amb una sola condició, que el dia que ella li demanés hauria de marxar. Tots dos d’acord, l’Anna el va acompanyar i li va donar les claus.

Quan els paletes van començar les obres, en Max no ho va dubtar, li va dir que marxava, però l’Anna li va demanar que es quedés, encara li anava bé perquè obris i tanques la porta als treballadors.

Quan va començar la pandèmia del Coronavirus es van aturar les obres del pis i en Max va continuar vivint en ell, és més, l’Anna li va dir que podia portar algun amic seu que visqués al carrer, però que ell s’hauria de fer responsable. Actualment viuen cinc persones i una gossa i no ha tingut cap problema, ni cap queixa dels veïns.

Ara que l’Anna ha reprès les obres del pis i està a punt d’anar-hi a viure, en Max i els seus amics han de marxar, però ella no vol que tornin al carrer. Com diu a RAC1:

“Només necessiten un sostre, un bany, un microones per escalfar-se menjar i una porta. Res més. No cal que sigui bonic; ells ho pintarien encantats!”

Entre els cinc poden reunir uns 400 €, però ningú els hi lloga un pis amb aquestes condicions de precarietat. L’Anna no s’ha quedat quieta i ha fet totes les gestions amb les administracions, ha parlat amb la Fundació Arrels, amb Càritas i amb tots els que podien donar una solució, però sense cap resultat.

Gràcies a la seva insistència a Twitter per tal de trobar una solució, per fi ha tingut un resultat positiu. Sembla que hi ha un noi que té un pis on es podran quedar durant una temporada, demà mateix tenen una cita i si tot va endavant, el Max, els seus quatre amics i la gossa tan sols hauran de fer un canvi de pis, com farà l’Anna.

L’Anna amb aquest gest de generositat ens ha ensenyat moltes coses, sovint tenim molts prejudicis envers la gent que viu al carrer, molts cops passem pel costat i mirem a un altre lloc, per tal de no veure la realitat. Darrere de cada persona que viu al carrer hi ha una història i si intentem conèixer-la, potser entendrem com han arribat fins aquí. Tan sols necessiten algú que els escolti i els hi doni la mà. Com diu l’Anna, tothom es mereix una segona oportunitat. Gràcies Anna per la teva generositat.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Sense sostre

Notícies semblants: